Mizon – Snail Repair Blemish Balm SPF 32

mizon-bb-cream-01

Vad är det? ”Den här multifuntionella BB krämen ger din hy en fantastisk lyster och trollar bort förstorade porer, fina linjer och ojämnheter samtidigt som den verkar antiaging och förbättrar hudens textur. Snail Repair Blemish Balm består av hela 45% snigelsekret som återfuktar på djupet och fungerar som en barriär för huden och skyddar den från extern miljöpåverkan och uttorkning. Snigelsekret är känt för sina reparerande egenskaper för skadad och irriterad hud eftersom det stimulerar hudens cellförnyelse och kickar igång dess självläkningsprocess.”

Vad är i? Sweet snail! Plus silikoner och olika mjukgörare.

INCI: Snail Secretion Filtrate, Ethylhexyl, Methoxycinnamate, Titanium Dioxide, Polymethyl Methacrylate, Peg/ppg-17/6 Copolymer, Dicaprylyl Carbonate, Dimethicone, Cetyl Peg/ppg-10/1 Dimethicone, Arbutin, Bis-ethylhexyloxyphenol, Methoxypheryl Triazine, Sodiumchloride, Ozokente, Cyclopentasiloxane, Triethyl Citrate, Disteardimonium Hectorite, C12-15 Alkyl Benzoate, Glycosiltrehalose, Hydrogenated Starch Hydrosylate, Calcium Stearate, Hexyl Laurate, Zinc Oxide, Sorbitan Sesquioleate, Sodium Hyaluronate, Lauryl Peg/ppg-18/18 Methicone, Polyhydroxystearic Acid, Alumina, Sorbitan Sesquiolate, Aluminum Stearate, Allantoin, Panthenol, Triethoxycaprylylsilane, Beta-glucan, Adenosine, Lecithin, Tocopheryl Acetate, Caprylic/capric Triglyceride, Ubiquinone, Diisopropyl Adipate, Glycerin, Amica Montana Flower Extract, Artemisia Absinthium Extract, Achillea Millefolium Extract, Gentiana Lutea Root Extract, Ethanol, Castanea Sativa (chestnut) Seed Extract, Carica Papaya (papaya) Fruit Extract, Lavandula Angustifolia (lavender) Extract, Cornusofficinalis Fruit Extract, 1,2-octanediol, Ethylhexylglycerin, Tropolone, Disodium Edta, Fragrance, Ci77491, Ci77492, Ci77499 (COSDNA)

mizon-bb-cream-02

Inget puder, ingen concealer, bara lite highlighter på kindbenen

Passar: Ljushyade (typ NC15) åt det torra hållet med lite att dölja.

Doft och konsistens: Lite rinnigare än de bb-krämer jag testat tidigare, men väldigt lätt att jobba med. Ytterst svag doft.

Applicering: Jag föredrar en fluffig borste, gillar man fingrar eller svamp använder man det. Krämen smälter fint in i huden och ger rikligt med lyster.

mizon-bb-cream-03

Från vänster: Mizon Snail BB, Missha Signature Real Complete BB (#13), Missha Snail BB

Vad är bra? Skön, sval känsla, lätt täckning och precis rätt glow för min hy. Så fort vädret blir varmare blir jag sugen på lättare täckning – och dessutom har jag en bra hudperiod för tillfället då jag helt enkelt inte behöver en högre täckningsgrad. Gott så! När jag testade Snail Repair Blemish Balm valde jag att skippa puder och då försämrades också hållbarheten, jag blev lite blank efter ett par timmar och huden kändes lite glidig. En omgång med puderborsten så borde det dock inte vara några större problem.

Vad är mindre bra? Endast en nyans som passar långt ifrån alla.

Pris: 50 ml/250 kr, Bangerhead
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s