Läsarfråga: pigmentering

que

Alltså, du verkar så kunnig och har så fin hy att jag blir alldeles till mig. Jag är ny på hudvård och har just beställt AHA 30% & BHA 2%-peelingen från The Ordinary. Jag har förstått att i koreansk hudvård är whitening och brightening the shit, och jag vill gärna komma åt den effekten då jag är blek och varje liten rödfläck eller pigmentförändring syns utav bara tusan. Kommer jag uppnå den effekten med hjälp av syrapeeling eller kommer jag behöva leta upp någon vitamin c-produkt eller niacinamideprodukt (som jag förstått av dina inlägg + ebay är ingredienser som är uppljusande?). Har nämligen uttorkad hy och är inte jättesugen på att använda niacinamide efter att ha läst din recension om det serumet från The Ordinary.

-Amanda

Girl, vi är i EXAKT samma båt. Min ljusa hy, som också är tunn, visar varenda liten skavank: flammighet, röda fläckar och den där härliga (NOT) hyperpigmenteringen som dyker upp som ett brev på posten så fort jag haft minsta finne. Exfoliering hjälper – främst AHA för min del – men du har redan gissat vad jag tänker föreslå och det är ju såklart vitamin c! L-AA i synnerhet är ganska fantastiskt när det gäller att ljusa upp pigmentering, jämna ut hudtonen och ge fin glow. Har du tid att vänta på leverans från Japan är Melano CC ett bra val, annars säljer Paula’s Choice det här alternativet (med reservation för att jag inte har testat den själv).

Lycka till!

En kommentar

  1. Alltså… så fin du är som svarar så utförligt på min fråga! Tack så mycket! Krämen från Japan lockar mest, har inga problem med leveranstider på flera månader efter att ha shoppat massa på ebay!

    Jag för en månad sen: Det är OK att använda handtvål i ansiktet om man har massa finnar för då rengörs ansiktet ordentligt.
    Jag idag: AHApeeling, Vitamin C och serum.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s