De bra, de dåliga, de alkoholstinna

Jag är storförbrukare av arkmasker, vissa dagar använder jag en på morgonen och en på kvällen, alltså anser jag mig vara rätt bra bra på att skilja agnarna från vetet. Oftast räcker det med att kasta ett getöga på INCI, om det ens finns någon – står alkohol (eller ethanol) listat bland de första ingredienserna vet jag att jag ska sänka förväntningarna rejält. En av mina senaste besvikelser är Holika Holika (som jag kallar Alkoholika) Before Office Attendance Mask Sheet, en alkoholstinn liten historia där de ”verksamma” ingredienserna med nöd och näppe ryms längst ned.

alkoholika-01

Masken lovar för övrigt att fungera avsvällande på puffig hud, något som koffein absolut kan göra – men då i större mängd än här. Essencen dunstar fortare än jag hinner ta en selfie och har absolut ingen effekt på min hud.

alkoholika-02

INCI skiljer sig för övrigt inte särskilt från skitmaskerna från Malie, de där som säljs i multipack på eBay för en spottstyver.

En annan besvikelse är Etude House, som omformulerade och därmed förstörde de fantastiska I Need You Mask Sheet (gråter fortfarande över förlusten av Korean Ginseng). 0.2 Therapy Air Mask är visserligen tunna, bekväma och fäster väl vid ansiktet men är i gengäld fullproppade med – you guessed it! – alkohol som får mitt fejs att skrynka ihop sig av förskräckelse. Ugh.

no-michelle-visage-drag-race-gif

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s