Elemis – Pro-Collagen Marine Cream SPF 30

elemis-pro-collagen-marine-cream-spf-30-01

Vad är det? ”En behandlande, anti-age-verkande fuktcreme som motverkar åldrande och ger ultimat hudvård. Spänsten och elasticiteten i huden ökar och hudens nivåer av kollagen och elastin bevaras. Cremen är även rik på skyddande antioxidanter som motverkar fria radikaler och förtida åldrande. Huden känns fast och spänstig. Det här är den ultimata anti-age krämen från Elemis.”

Vad är i?

 • Padina Pavonica: Padina Pavonica aktiverar kalciumhalten som skyddar och stöder cellstrukturen, stärker epidermis och ger huden ett ungdomligare och fastare utseende. När kollagenet och elastinet försvagas minskar hudens spänst och elasticitet. Padina Pavonica motverkar detta och stödjer hudens fukthalt och spänst, vilket ger den ett fylligare utseende. Detta sker genom att Padina Pavonica ökar antalet GAGs (glykosaminoglykaner) i huden. Genom en speciell cellkommunikation attraherar GAGs vatten för att öka hudens fuktnivå.
 • Rödalger: Encelliga alger som är rika på fuktgivande och omstrukturerande essentiella fettsyror, aminosyror, vitamin B1, B2, B12, C och E. Motverkar fria radikaler.
 • Chlorella: Chlorella är rikt på aminosyror och enzymer som tillhandahåller viktiga beståndsdelar i kampen mot ålderstecken och fördröjer försämringen av elastin och kollagen.
 • Ros och mimosa: En kraftfull synergi som garanterar maximal återfuktning och bidrar till att stärka hudens elasticitet. Skyddar huden med hjälp av antioxidanter.

INCI: Aqua/Water/Eau, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate SE, Isononyl Isononanoate, Dicaprylyl Carbonate, Dimethicone, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Phenoxyethanol, Polyacrylate-13, Butylene Glycol, Cetyl Alcohol, Hydroxyacetophenone, Octocrylene, Stearic Acid, Tocopheryl Acetate, Coco-Caprylate, Xanthan Gum, Chlorphenesin, Polyisobutene, Fragrance (Parfum), Disodium EDTA, Lecithin, Tocopherol, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Citric Acid, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Chlorella Vulgaris Extract, Glyceryl Polyacrylate, Benzyl Benzoate, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Padina Pavonica Thallus Extract, Sodium Dehydroacetate, Polysorbate 20, Sorbitan Isostearate, Ginkgo Biloba Leaf Extract, Porphyridium Cruentum Extract, Dipropylene Glycol, Citronellol, Geraniol, Hydroxycitronellal, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Limonene, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Peel Oil (COSDNA)

elemis-pro-collagen-marine-cream-spf-30-02

Passar: De flesta utom de torraste och de oljigaste.

Doft och konsistens: Ljuvlig men stark doft av moringa, något som är typiskt för Elemis (och andra spamärken). Konsistensen är rik och fluffig utan att kännas fet.

Applicering: Som sista steg i rutinen.

elemis-pro-collagen-marine-cream-spf-30-03

Vad är bra? Jag hatar att jag älskar Pro-Collagen Marine Cream SPF 30. Den är provocerande dyr och innehåller egentligen ingenting som motiverar det höga priset, men goddamn vad den prickar in alla rätt. Krämer med SPF lyckas sällan få till texturen, de kan nästan kännas lite kritiga, och det är här jag märker att Elemis verkligen vet vad de gör. Jag kan inte sätta fingret på vad det är med Pro-Collagen Marine Cream SPF 30, men det känns som om den innehåller optiska blurrare eller något annat häxigt, för min hy ser omedelbart glowig och utjämnad efter applicering. Det här är ett snygghetsfilter på burk!

Vad är mindre bra? Priset. Priset. PRISET.

elemis-pro-collagen-marine-cream-spf-30-04

Pris: 50 ml/1245 kr
Betyg: 4/5

5 kommentarer

 1. Hallå där!
  Tycker att du verkar så sjukt duktig med allt som har med hud att göra!
  Har du testat något från ”skin active Scientific”?
  Isåfall, vad tycker du om de märket?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s