Klairs – Midnight Blue Calming Cream

klairs-midnight-blue-calming-cream-01

Jag tycker att Klairs får alldeles för lite uppmärksamhet med tanke på hur bra deras produkter är. Visst, förpackningarna är inte kitschigt söta som t ex TonyMoly och ja, priset ligger lite väl högt i Sverige, men för torr och känslig hy är Klairs toppen. Jag har tidigare recenserat toner och c-vitaminserum, testar för närvarande Rich Moist Foaming Cleanser och Illuminating Supple Blemish Cream – och nu ska jag recensera Midnight Blue Calming Cream!

Vad är det? ”Denna kräm skyddar huden, förnyar hudcellerna samt lindrar och lugnar extremt irriterad, stressad hud. Till skillnad från vanliga mjukgörande krämer räcker en liten mängd långt tack vare av den starkt koncentrerade formeln. Går bra att använda som punktbehandling på dina mest problematiska områden. Krämen fungerar som ett tunt, skyddande skikt och ökar cellförnyelsen i huden, även när du har den under smink.”

Vad är i? Förutom de vanliga mjukgörarna – glycerin, hyaluronsyra – peptider, hudens byggstenar utan vilka huden riskerar att tappa sin fasthet, förändras i textur, bli rynkig och minska i fyllighet samt ceramider, de fettmolekyler som förekommer naturligt i hudens cellmembran. Krämens blå kräm kommer från guajazulen, en växtbaserad komponent vilken utvinns ur kamomillolja, verkar lugnande och reparerande på huden, bygger upp skadad hud och ger lindring.

INCI: Water, Cetyl Ethylhexanoate, Butylene Glycol, Glycerin, Sodium Hyaluronate, Caprylic/Capric , Triglyceride, Centella Asiatica Extract, Sorbitan Stearate, Cetyl Alcohol, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Argania Spinosa Kernel Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Sorbitan Sesquioleate, Glyceryl Stearate, Stearic Acid, Portulaca Oleracea Extract, Anthemis Nobilis Flower Extract, Ceramide 3, Polysorbate 60, Bees Wax, Chlorphenesin, Tocopheryl Acetate, Xanthan Gum, Acrylates/C10-30 Alkyl, Acrylate Crosspolymer, Morus Alba Root Extract, Triethanolamine, Brassica Oleracea Italica (Broccoli) Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Cananga Odorata Flower Oil, Guaiazulene, Acetyl Hexapeptide-8, Lecithin, Acetyl Glutamine, SH-Oligopeptide-1, SH-Oligopeptide-2, SH-Polypeptide-1, SH-Polypeptide-9, SH-Polypeptide-11, Bacillus/Soybean/Folic Acid Ferment Extract, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol (COSDNA)

klairs-midnight-blue-calming-cream-02

Passar: Känslig hy med tendens till rodnad eller irritation.

Doft och konsistens: Lagom krämig utan någon särskild doft, tränger in fint i huden och känns inte fet.

Applicering: Jag älskar att använda Midnight Blue Calming Cream efter t ex AHA eller retinol, den lugnar direkt och jag inbillar mig att min hud känns mindre torr och röd morgonen efter. Vill man inte applicera över hela ansiktet går det utmärkt att bara dutta på där det behövs.

klairs-midnight-blue-calming-cream-03

Vad är bra? Mjuk, len kräm som lindrar och lugnar min stundtals bråkiga hud, jag kan inte göra annat än att gilla. Dessutom är jag barnsligt förtjust i den blå färgen.

Vad är mindre bra? Burken kunde gott ha varit större.

klairs-midnight-blue-calming-cream-04

Pris: 30 ml/359 kr, GLOWiD
Betyg: 4/5

8 kommentarer

 1. Hej! Kul men ny blogg. Alla dina inlägg håller sjukt hög nivå enligt mig! Precis vad jag vill läsa. En fråga angående en särskild produkt. Har du testat Tri-vita från Dermaceutic?
  Och har du något att säga eller kommentera om ingredienserna?
  INNEHÅLL
  Water (Aqua), Propylene Glycol, Ascorbic Acid, Alcohol Denat., Cyclopentasiloxane, Methylpropanediol, PVP, Dimethicone, Ascorbyl Methylsilanol Pectinate, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Tocopheryl Acetate, Ethyl Ferulate, Tocopherol, Ferulic Acid, Ascorbyl Palmitate, Sphingolipids, Phospholipids, Sodium Pca, Magnesium Pca, Zinc PCA, Manganese PCA, Dimethicone Crosspolymer, Xanthan Gum, Aminomethyl Propanol, Camphor, Potassium Sorbate, Sodium Citrate, Lecithin, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Ethylhexylglycerin, Pentylene Glycol, Phenoxyethanol, Disodium EDTA.

  /Johanna

  Gilla

   • Förstår. Är alkohol i produkter något du generellt försöker undvika? Eller tänker du att i alla fall inte att alla eller många av dina produkter gärna får vara utan mycket alkohol?
    Och är det då just främst pga allergirisk och så?

    Gilla

   • Jag försöker undvika alkohol i hudvård så långt jag kan, det tillför ingenting förutom att min hy kan bli irriterad.

    Gilla

 2. Hej! Nu har jag suttit och läst alldeles för många recensioner och känner att jag är farligt nära att hamna i Lyxfällan om jag köper mer grejer, men jag blir ju SÅ SUGEN! Den här låter ju verkligen jättefin. Får jag bara fråga om det du skriver att du gillar att använda den efter t ex AHA eller retinol, menar du direkt efteråt så du hoppar över serum (för jag antar att du använder syror och retinol tidigt i rutinen?)?
  Fråga två: du skriver en del om hyaluronsyra. Det har tidigare varit en älsk-ingrediens för mig men sen jag ändrade hudvårdsrutin så tycker jag snarare att mina torrhetslinjer framträder MER när jag använder mitt hyaluronserum, och när jag slutade med det blev detmycket bättre. Detta har jag läst mig till kan hända när det är torr miljö, att hyaluronsyran drar fukt från huden istället för att tillföra. Vad tänker du om detta? Kan iofs slabba på hur mycket hyaluronsyra som helst och ställa mig ute på balkongen för det regnar ju ändå hela jävla tiden 😒 Men efter semestern är det tillbaka till AC-torra inomhusmiljön igen. Jag har ”klassiskt” yttorr hy åt det lite fetare hållet, men ändå inte direkt oljig, och skulle gärna tillföra mer plump och fukt.

  Gilla

  • Hej! Krämen kommer som det sista steget i rutinen, efter serum.

   Det stämmer bra det du läst om hyaluronsyra och torr miljö, tyvärr är det en av nackdelarna med just hyaluronsyra. Är det plump och fukt du är ute efter kan det vara en god idé att kika på serum som innehåller t ex propolis, det funkar för mig.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s