Blithe – Tundra Chaga Pressed Serum

blithe-pressed-serum-tundra-chaga-01

Vad är det? Så kallat ”pressat” serum vilket känns som en hybrid av serum och fuktkräm. Lovar att mjukgöra, återfukta, klara upp och jämna ut hudtonen samtidigt som den absorberas fort.

Vad är i? Sprängticka, en sällsynt svampart som växer och parasiterar på björkträd, främst i norra barrskogsbältet – norra Europa, Norden, Ryssland, norra USA och Kanada. Svampen är oerhört rik på antioxidanter och kan även användas i hälsokost som tillsats i te, kaffe eller smoothies. Namnet ”chaga” kommer från det ryska ordet för just svamp.

INCI: Inonotus Obliquus (Mushroom) Extract(60%), Water, Glycerin, Diglycerin, 1,2-Hexanediol, Triethylhexanoin, Polyurethane-39, Cetearyl Alcohol, Caprylic/Capric Triglyceride, Limnanthes Alba (Meadowfoam) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Argania Spinosa Kernel Oil, Candida Bombicola/Glucose/Methyl Rapeseedate Ferment, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Cedrus Atlantica Bark Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, Alteromonas Ferment Extract, Sparassis Crispa Extract, Hydrogenated Vegetable Oil, Hydrogenated Lecithin, Lecithin, Butylene Glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Polyacrylate-13, C12-16 Alcohols, Caramel, Palmitic Acid, Pentylene Glycol, Caprylyl Glycol, Polyisobutene, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymer, Potassium Hydroxide, Adenosine, Polysorbate 20, Disodium EDTA, Dipropylene Glycol, Methyldihydrojasmonate (COSDNA)

blithe-pressed-serum-tundra-chaga-02

Passar: Torr, blandad och känslig hy.

Doft och konsistensen: Som chokladpudding! Serumet har en stunsig yta i burken som smälter fint mellan fingrarna och på huden, det känns svalkande och törstsläckande. I princip doftlös.

Applicering: Morgon och kväll innan fuktkräm. På sommaren skippar jag ofta fuktkräm och applicerar istället mitt solskydd direkt över serum eller olja, eftersom Tundra Chaga Pressed Serum är så återfuktande fungerar detta utmärkt. Serumet är också toppen att slabba på efter behandling med syror eller retinol.

blithe-pressed-serum-tundra-chaga-03

Vad är bra? Det här är ett superbt fuktserum. Jag älskar konsistensen, den svala känslan, den omedelbara fuktboosten och spänsten min hy får omedelbart efter applicering. Priset kan tyckas högt, men burken innehåller hela 50 ml och serumet är drygt – en klick stor som en enkrona räcker gott och väl.

Vad är mindre bra? Ingenting.

blithe-pressed-serum-tundra-chaga-04

Pris: 50 ml/510 kr, Bangerhead
Betyg: 5/5

2 kommentarer

  1. Hej! Jag har köpt en del produkter framförallt från Korea och varit väldigt nöjd bla Corx whitehead serum och snigelserum. Jag har nu köpt den här nya retinolserumet och en c vitamin från Pure som du rekommenderat. Jag har nu Lumenes C vitamin men tänkte prova det du rekommenderat. Frågan är nu om retinol. Jag är 50+ och har en hy som både är fet på ytan men kan även bli stram i hyn. Jag älskar verkligen whitehead serum, men ska jag ersätta den med retinolen istället (det är den nya du köpt som är mildare)eller kan man kombinera dem. Läste att du tar det tillsammans med annat serum. Jag blir väldigt brun på sommaren och får då blandhy har inte så mycket rynkor. Vad rekommenderar du? Tacksam för svar mvh Maria

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s