Dermaceutic – Sun Ceutic 50+

sun-ceutic-01

Vad är det?Sun Ceutic är en solskyddcreme med SPF50+, som motverkar ålderstecken som fläckar, linjer och torrhet. I den parfymfria formulan finns också en SPF booster som förstärker UV-skyddet samt ett åldersmotverkande komplex med hyaluronsyra, aloe vera och en Stem Cell Stimulator som tillsammans fyller ut fina linjer och binder fukt till huden.”

INCI: Water (Aqua), C12-15 Alkyl Benzoate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Zinc Oxide[Nano], DiethylaminoHydroxybenzoylHexyl Benzoate, Propylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Dimethicone, MethyleneBis-BenzotriazolylTetramethylbutylphenol [Nano], Triethanolamine, Titanium Dioxide [Nano], Sorbitan Stearate, Cyclohexasiloxane, Glyceryl Stearate, Peg-100 Stearate, Stearyl Alcohol, Styrene/Acrylates Copolymer, Glycerin, Nylon-12, Sodium Hyaluronate, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Hydrolyzed Algin, Hydrolyzed Wheat Protein/Pvp Crosspolymer, Silica, Decyl Glucoside, Citric Acid, Chlorphenesin, Isostearic Acid, Sucrose Cocoate, Peg-8 Laurate, Triethoxycaprylylsilane, XanthanGum, O-Cymen-5-Ol, Phenoxyethanol, TetrasodiumEdta, Bht, Disodium Edta, Potassium Sorbate, Ethylhexylglycerin (COSDNA)

sun-ceutic-02

Passar: Alla, men i synnerhet oss med känslig och/eller blandhy.

Doft och konsistens: Klassisk solkrämskänsla, en smula trög att smörja in men sjunker trots det fint in i huden. Det fysikaliska skyddet gör att krämen initialt lämnar en vit hinna, något som dock försvinner efter en stund. Störs man av detta är det enkelt avhjälpt med t ex färgade droppar (The Body Shop, Cover FX, bareMinerals). Doften är svag och lite otrevlig av zink.

Applicering: Jag skippar dagkräm och använder Sun Ceutic istället, direkt ovanpå serum. En torrare hudtyp kan med fördel applicera fuktkräm under.

sun-ceutic-03

Vad är bra? Jag hårdtestade Sun Ceutic förra veckan när jag var i Prag (30 grader och sol varje dag) och den levererade över förväntan. Inte någon gång blev min hy bränd, röd eller irriterad, min stundtals bråkiga hud hölls i schack och krämen fungerade dessutom ypperligt under makeup. Toppen!

Vad är mindre bra? Priset! Solskydd ska vara lättillgängligt och billigt, det får aldrig bli en klassfråga.

sun-ceutic-04

Pris: 50 ml/519 kr
Betyg: 4,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s