Biodroga – Golden Caviar Sheet Mask

Hallå på er! Jag kom hem från Berlin inatt och som alltid när jag flugit, omgiven av folks äckliga host- och nysattacker samt noll respekt för personlig space, känns min hy grå, torr och lite tråkig. Enter: exfoliering! Också: Biodrogas nylanserade arkmask Golden Caviar som lägligt nog låg i ett gyllene kuvert på dörrmattan.

golden-ticket

biodroga-golden-caviar-sheet-mask-01

INCI: Water, Pentylene Glycol, Butylene Glycol, Glycerin, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, Caviar Extract, Sodium Hyaluronate, Codium Tomentosum Extract, Sodium Acetylated Hyaluronate, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Fragrance, PPG-26-Buteth-26, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Maltodextrin, Coco-Glucoside, Carbomer, Isomalt, Argania Spinosia Callus Culture Extract, Phenoxyethanol, Lecithin, Plankton Extract, Sodium Benzoate (COSDNA)

Golden Caviar innehåller – you guessed it – kaviarextrakt, som sägs stimulera hudens mikrocirkulation och ämnesomsättning, hyaluronsyra, stamceller från argan för snygg åtstramning av huden samt grönalgen codiavelane, som ska optimera hudens fuktnivåer. Gött! Efter en vända med The Ordinarys Glycolic Acid 7% Toning Solution tryckte jag således masken på ansiktet och satte mig att rulla tummarna i 15 minuter. (Läs: scrolla genom Buzzfeed.)

biodroga-golden-caviar-sheet-mask-02

Materialet är rätt styvt och inte särskilt medgörligt, det blir lite bättre när jag klipper slitsar runt ögonen och näsan, men jag har helt klart haft mjukare saker i fejset. Efter en kvart är dock min hy mjuk som en babyrumpa, spänstig, plumpad och alldeles strålande. Precis den boost jag behövde efter aggressiv flygplansluft!

Tyvärr kostar masken därefter: ett pack om fem stycken kostar 695 kr (139 kr styck). SVIDIGT. Är det värt den saftiga priset? Nej. Jag kan helt enkelt inte rättfärdiga eller råda till ett inköp när priset är högre än min matbudget på en vecka. Sorry, Biodroga. We still good tho.

En kommentar

  1. Hej! Jag har kikat på din blogg i några veckor nu och är ordentligt intresserad av att försöka med koreansk hudvård. Dock har jag annorlunda hud än dig men jag känner stort förtroende för att du kan hjälpa mig ändå. Min hud är oljig och porerna är stora på kinderna och näsan. Dessutom hör jag till tabugruppen av kvinnor som behöver raka skäggväxt varje dag, vilket gör att jag lätt får finnar på hakan och kinderna.

    Så… vilka produkter skulle du rekommendera åt mig? Tack för en väldigt bra blogg, du är grym!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s