Läsarfråga: nybörjare?

que

Hej! Jag har kikat på din blogg i några veckor nu och är ordentligt intresserad av att försöka med koreansk hudvård. Dock har jag annorlunda hud än dig men jag känner stort förtroende för att du kan hjälpa mig ändå. Min hud är oljig och porerna är stora på kinderna och näsan. Dessutom hör jag till tabugruppen av kvinnor som behöver raka skäggväxt varje dag, vilket gör att jag lätt får finnar på hakan och kinderna.

Så… vilka produkter skulle du rekommendera åt mig? Tack för en väldigt bra blogg, du är grym!

– Mia

Hej! Vad kul att du vill testa koreansk hudvård! Först och främst tänker jag att du borde prova BHA, vilket kommer att hjälpa med din oljiga hud och finnar. Jag vet att många är besatta av BHA:n från Paula’s Choice, men jag föredrar varianten från COSRXhär har jag för övrigt skrivit en jämförelse mellan de båda.

Men – och det här är viktigt – börja långsamt. Vänj huden. Överlasta den inte med alltför många produkter på en gång, utan försök att vara återhållsam. En bra tumregel är att börja med max fyra produkter: rengöring, exfoliering, fuktkräm och solskydd. Jag har plockat produkter från COSRX eftersom det är både prisvärt och lättillgängligt.

 • Rengöring: COSRXLow pH Good Morning Cleanser, mild rengöringsgel för både morgon- och kvällsbruk
 • Exfoliering: COSRXBHA Blackhead Power Liquid, kvällstid, ett par gånger i veckan till att börja med
 • Fuktkräm: COSRXAloe Vera Oil Free Moisture Cream, en oljefri kräm tror jag passar din hud bäst. Dagtid kan du ersätta fuktkrämen med…
 • Solskydd: COSRXAloe Soothing Sun Cream SPF 50+

Tycker du att det funkar så kan du lägga till fler produkter efter hand, men som sagt – ta det lugnt och stressa inte. Lycka till!

6 kommentarer

 1. Har tyyyyp liknande hy som Mia och jag ÄLSKAR både rengöringen och bha’n från cosrx! De är så bra! Rengöringen har perfekt gelkonsistens, är dryg, löddrar minimalt men man känner sig ändå h e l t r e n efteråt, mmmmm. Kan även rekommendera rice ocernight spa cream (heter ngt i den stilen) från samma märke, känns lyx – kostar budget tjohoo

  Gilla

 2. ÄLSKAR din nya blogg!! Älskade den innan också men nu innehåller den 100% endast intressant innehåll för mig och därför tänkte jag ställa en fråga som jag verkligen tror du kan hjälpa mig med. Hoppas du pallar läsa.

  DET HÄR MED SERUM ASSÅ, som de flesta säger är det viktigaste i hela rutinen.
  Jag har oily skin, combination på vinter men lite yttorrhet, stora porer och mycket pormaskar som jag trots allt lyckats bli vän med, lite små vita finnar här och där, ingen massiv acne eller stora finnar utan lite smått och gott liksom.
  Jag kör mest K-beauty produkter och har en för mig lång rutin med double-cleansing, olika syror, toner,essence ibland, serum och fukt men nu har jag så mycket grejer att jag inte vet hur jag ska få ihop allt och det är främst serumen som gör mig knäpp. Alla säger att man ska ha Niacinamide för att minska porernas utseende så köpte ju såklart Paulas choice 10%, har även The Ordinary hyaluronic acid + b5 eftersom jag tänkte att den behövs när man kör mkt syror, köpte även Biodroga MD Clear+ Sebum balacing serum för uppenbara anledningar plus att jag har Paulas choice Skin balacing Super Antioxidant Concentrate serum. Är nu sugen på att köpa Cosrx Centella Ampule men fick stoppa mig själv på grund av att jag har så mycket som jag inte använder på riktigt utan mer sporadiskt när jag pallar. Jag inte vet när jag borde använda vilket, om jag kan blanda dem, vilken av dem som är bäst för mig och hur lång tid man ska ge ett serum innan man ger upp. Orkar liksom inte ha olika dagar för olika serum utan vill ha typ ett som funkar året om. Känns som att många andra har massa olika serum och jag undrar om man får resultat av något alls om man använder olika hela tiden och inget kontinuerligt, jag får inte det iallafall. Jag är som du och vill efter år av konsumtions-hets banta ner min rutin till en fungerande och skön process och inte en svår som innehåller för mycket olika saker där man måste ha ett schema över vad man ska använda på veckans olika dagar, så pass stor skillnad tror jag inte att det gör på min hy nämligen. Fattar att du inte vet exakt vad som är bäst för mig men du kanske kan berätta lite om hur man ska tänka kring serum och hur man står emot alla produkter med lovorden att ”förändra ens värld”. Oj, detta blev långt men snälla hjälp mig i min frustration i mitt sinnessjuka i-landsproblem. Jag älskar ju hudvård så vill ju inte lägga ner allt utan mer få lite vägledning av någon som inte vill sälja på mig ytterligare ett nytt….*host* skincitys kundtjänst och hudterapeuter på Gilda *host*
  Tack på förhand!

  Gilla

 3. Hej!

  Tack så oerhört mycket för ditt svar! Det var mycket bättre än vad jag hade hoppats på! Jag har köpt de fyra produkterna du rekommenderar, väntar med spänning på att få hem dem.
  Tack så mycket för att du lade ner så mycket tid på detta!

  Gilla

 4. Hej igen!

  Du verkar ju vara den enda pålitliga människan man kan fråga om koreansk hudvård, jag är glad att du skriver den här bloggen.

  När det gäller BHA blackhead power liquid, så har jag förstått att den ska verka 20-30 minuter. Ska man skölja av den sedan?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s