Läsarfråga: serum, serum, serum

que

ÄLSKAR din nya blogg!! Älskade den innan också men nu innehåller den 100% endast intressant innehåll för mig och därför tänkte jag ställa en fråga som jag verkligen tror du kan hjälpa mig med. Hoppas du pallar läsa.

DET HÄR MED SERUM ASSÅ, som de flesta säger är det viktigaste i hela rutinen.
Jag har oily skin, combination på vinter men lite yttorrhet, stora porer och mycket pormaskar som jag trots allt lyckats bli vän med, lite små vita finnar här och där, ingen massiv acne eller stora finnar utan lite smått och gott liksom.
Jag kör mest K-beauty produkter och har en för mig lång rutin med double-cleansing, olika syror, toner,essence ibland, serum och fukt men nu har jag så mycket grejer att jag inte vet hur jag ska få ihop allt och det är främst serumen som gör mig knäpp. Alla säger att man ska ha Niacinamide för att minska porernas utseende så köpte ju såklart Paulas choice 10%, har även The Ordinary hyaluronic acid + b5 eftersom jag tänkte att den behövs när man kör mkt syror, köpte även Biodroga MD Clear+ Sebum balacing serum för uppenbara anledningar plus att jag har Paulas choice Skin balacing Super Antioxidant Concentrate serum. Är nu sugen på att köpa Cosrx Centella Ampule men fick stoppa mig själv på grund av att jag har så mycket som jag inte använder på riktigt utan mer sporadiskt när jag pallar. Jag inte vet när jag borde använda vilket, om jag kan blanda dem, vilken av dem som är bäst för mig och hur lång tid man ska ge ett serum innan man ger upp. Orkar liksom inte ha olika dagar för olika serum utan vill ha typ ett som funkar året om. Känns som att många andra har massa olika serum och jag undrar om man får resultat av något alls om man använder olika hela tiden och inget kontinuerligt, jag får inte det iallafall. Jag är som du och vill efter år av konsumtions-hets banta ner min rutin till en fungerande och skön process och inte en svår som innehåller för mycket olika saker där man måste ha ett schema över vad man ska använda på veckans olika dagar, så pass stor skillnad tror jag inte att det gör på min hy nämligen. Fattar att du inte vet exakt vad som är bäst för mig men du kanske kan berätta lite om hur man ska tänka kring serum och hur man står emot alla produkter med lovorden att “förändra ens värld”. Oj, detta blev långt men snälla hjälp mig i min frustration i mitt sinnessjuka i-landsproblem. Jag älskar ju hudvård så vill ju inte lägga ner allt utan mer få lite vägledning av någon som inte vill sälja på mig ytterligare ett nytt….*host* skincitys kundtjänst och hudterapeuter på Gilda *host*
Tack på förhand!

– Elin

Alltså GUD vad jag fattar din situation. Det är så himla svårt att stå emot sirensången, särskilt när den kommer från typ 20-åringar med perfekt hy och noll porer. Ett enda serum låter som idealet – men hur lätt är det att hitta? Jag förespråkar gärna minimalism (eller så nära jag kan komma i alla fall) men jag behöver ändå vill ha två serum i uppställningen: ett med c-vitamin på morgonen pga ~*GLOW*~ och boostande solskyddseffekt, och ett mer närande serum till kvällen.

Jag googlade lite på de serum du har listat och jag tycker absolut att du bör använda upp dem, du har ju köpt dem och det är onödigt att slösa. Nu har vi rätt olika hudtyp, men jag skulle använda Biodroga dagtid, mixat med niacinamideboostern, och Paula’s Choice till kvällen. The Ordinary kan du stoppa in där du känner.

Nyckeln till att konsumera på ett vettigt sätt är att aldrig impulsshoppa hudvård (eller vad som helst egentligen). Varje köp jag gör föregås av ingredienskoll och läsande av recensioner, helst från så många källor som möjligt. Finns det tester eller provstorlekar att tillgå är det ännu bättre. Klart att jag gör felköp ändå, men antalet har ändå sjunkit och det är färre produkter som samlar damm i badrummet. I värsta fall finns alltid köp- och säljgrupper på Facebook.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s