Elemis – Peptide Night Recovery Cream-Oil

elemis-peptide-4-night-recovery-cream-oil-01

Det här utskicket hade tema sömn (Dermarome gör alltid så genomtänkta utskick) och åtföljdes av ett satinörngott från svenska lyxmärket Mille Notti, vilket jag i ärlighetens namn blev mest glad för – så glad att jag även har köpt påslakan och underlakan från samma märke. Well played Dermarome, well played. Men själva produkten från Elemis är inte så dum den heller!

Vad är det? ”En cremeolja som med en kombination av återfuktande och skyddande egenskaper, följer hudens naturliga dygnsrytm och främjar cellförnyelse och reparation under natten. En tetrapeptid stödjer hudens naturliga processer, medan bladmynta och essentiell olja från lövkoja balanserar och ger näring till huden. Vakna upp med återfuktad och återupplivad hud.”

Vad är i? Kokosolja, som trots rådande hysteri faktiskt kan vara komedogent hos vissa. Vet du med dig är du är känslig mot kokos bör du skippa Peptide Night Recovery Cream-Oil. I övrigt goa fröoljor, vitamin E och, Elemis vana trogen, olika växtextrakt.

INCI: Aqua/Water/Eau, Glycerin, Coco-Caprylate, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Glyceryl Oleate Citrate, Matthiola Bicornis (Night Scented Stock) Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Phenoxyethanol, Panthenol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Fragrance (Parfum), Perilla Ocymoides Seed Oil, Chondrus Crispus Powder, Tocopherol, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, Tocopheryl Acetate, Disodium EDTA, Benzyl Benzoate, Citrus Limon (Lemon) Peel Extract, Linalool, Limonene, Hydrolyzed Yeast Protein, Hexyl Cinnamal, Sodium Benzoate, Cananga Odorata Flower Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Myristica Fragrans (Nutmeg) Kernel Oil, Eugenol, Coumarin, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Leaf/Twig Oil, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Peel Oil, Coriandrum Sativum (Coriander) Fruit Oil (COSDNA)

elemis-peptide-4-night-recovery-cream-oil-02

Passar: De flesta, förutsatt att du inte reagerar mot kokosoljan eller de essentiella oljorna.

Doft och konsistens: Behaglig, tunn kräm. Mycket och stark doft, den är visserligen trevlig men hänger kvar ett bra tag i näsan.

Applicering: Som sista steg inför natten. Det går åt mindre än vad man kan tro, två pumptryck räcker gott till ansikte och hals – bra med tanke på den ringa mängden i flaskan. På min hud tar det i alla fall 20-30 minuter innan krämen sjunker in ordentligt, så jag gör mig alltid i ordning i god tid innan jag går och lägger mig.

elemis-peptide-4-night-recovery-cream-oil-03

Vad är bra? Jag gillar lite rikare krämer till natten, särskilt under höst och vinter och trodde inte att Peptide Night Recovery Cream-Oil skulle räcka till – men oj vad jag bedrog mig. Hej då rödflammig, fnasig hy, hej klarhet, fukt och studs!

Vad är mindre bra? PRISET. Herregud Elemis, you’re killing me. Also, 30 ml? Lite snålt tilltaget.

Pris: 30 ml/789 kr
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s