Marina Miracle – Rosehip Peeling Mask

marina-miracle-rosehip-peeling-mask-01

Vad är det? ”Djuprengörande mask med vitlera som skonsamt avlägsnar orenheter och smuts. Sockerkorn från råsocker exfolierar och avlägsnar döda hudceller. Huden blir jämn, ren och fräsch.”

Vad är i? Olika oljor – ros, havtorn, ringblomma, solros – samt lera. Ett par växtextrakt och vitamin E pryder också ingredienslistan.

INCI: Rosa Canina Fruit Oil*, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil*, Calendula Officinalis Seed Oil*, Helianthus Annuus Seed Oil*, Saccharum Officinarum Ferment Extract*, Clay, Titanium Dioxide, Brassica Oleracea Capitata (Cabbage) Sprout Extract, Cocamidopropyl Betaine, Cocos Nucifera Oil*, Sodium Lactate, Tocopherol*, Potassium Sorbate (COSDNA) *Certified organic ingredient

marina-miracle-rosehip-peeling-mask-02

Passar: Det här är faktiskt den perfekta lermasken för torr hy. Dels för att den inte stelnar som klassiska lermasker, dels för att huden hålls mjuk och smidig tack vare oljorna och så sockerkornen, som ger en mycket mild exfoliering.

Doft och konsistens: Lös och rinnig, appliceras bäst med pensel. Doftar ”grönt”.

Applicering: Ett par gånger i veckan till kvällen. Känslan är mycket behaglig eftersom masken inte torkar på huden och jag kan utan vidare låta den sitta upp till 30 minuter utan något obehag. Sköljs enkelt av med vatten utan att jag behöver gno.

marina-miracle-rosehip-peeling-mask-03

Vad är bra? Klassiska lermasker i all ära, men ibland vill man ha något mjukt och mysigt och då är Rosehip Peeling Mask precis vad doktorn ordinerar! Oljorna liksom sjunker in i huden och gör den mjukare än en babystjärt, samtidigt som den mekaniska exfolieringen som sockerkornen bidrar med stimulerar blodcirkulationen. Trots att burken är liten är masken ändå hyfsat dryg eftersom endast en liten mängd behövs.

Vad är mindre bra? Den ringa storleken (30 ml) samt detta: ”Marina Miracle startades av Marina Engervik som efter en tid av olika biverkningar av kemiska ingredienser i hudvård bestämde sig för att vända sig till naturens egna ingredienser – och det var lösningen!” Sorry to burst your bubble, men allt innehåller ”kemiska ingredienser”.

Pris: 30 ml/275 kr
Betyg: 4/5

3 kommentarer

  1. Åh denna mask verkar lovande! Men du, jag har faktiskt en fundering gällande Tretinoin som jag använt i perioder och köpt via eBay. Jag vet att du också gjorde det förut. Har haft ett uppehåll på flera månader och har svårt att hitta den produkt (retin a) jag använde tidigare, så jag undrar om du också upplevt detta eller har vänt dig till annan återförsäljare? Ps. jag har inte acne men i perioder oren hud. Det är därför jag inte vänder mig till hudläkare.

    Tack för fina recensioner och att du är du!

    Gilla

    • Jag märkte redan när jag använde tretinoin hur svårt det var att få tag på, säljarna verkade försvinna hipp som happ. Tyvärr har jag inga tips förutom att hålla regelbunden koll på eBay ifall nåt dyker upp. ¯\_(ツ)_/¯

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s