Don’t believe the hype: Verso Skincare – Intense Facial Mask

verso-intense-facial-mask-01

Jag vet att ni har gått och längtat efter en surpuppesågning och vem är jag att göra er besvikna? Idag har jag vässat knivarna för att ta mig an Intense Facial Mask från hypade Verso Skincare, en mask som kan bli din för nätta 799 kr! För fyra stycken, visserligen, men ändå. (Jag fick maskerna på köpet med mitt senaste paket från Skincity, det finns liksom inte ens på kartan att jag skulle lägga så mycket cash på några arkmasker.) Kanske skulle jag vara mindre grinig om masken var bra, men det är den inte. Bara provocerande medioker.

verso-intense-facial-mask-02

INCI: Aqua, Glycerin, Butylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, Citrus Paradisi (Grapefruit) Fruit Extract, Ceratonia Siliqua Gum, Chondrus Crispus Powder, Canola Oil, Cellulose Gum, Sodium Polyacrylate, Hydrogenated Polydecene, Retinyl Retinoate, Trideceth-6, Centella Asiatica Extract, Adansonia Digitata Leaf Extract, Tocopheryl Acetate, Carthamus Tinctorius (Sa ower) Flower Extract, Rosa Rugosa Flower Extract, Paeonia Albi ora Flower Extract, Octyldodecanol, Hydrogenated Lecithin, Ceramide 3, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Parfum (COSDNA)

Av ingredienserna är det främst Retinyl Retinoate (eller Retinol 8 som Verso kallar det) som ska ses som stjärnan. Retinyl Retinoate är ”den nya generationens retinol” och sägs vara mindre irriterande tack vare att den omvandlas långsammare till retinolsyra i huden, men i gengäld tar det längre tid innan det syns något resultat. Något för den tålmodige alltså. Huruvida Retinyl Retinoate överhuvudtaget har någon effekt i en arkmask som tas av efter tjugo minuter låter jag vara osagt, jag märker i alla fall inget nämnvärt.

verso-intense-facial-mask-03

Som synes är jag tveksam, till passform, pris och effekt. Intense Facial Mask gör varken till eller från på min hud och jag blir bara sur. Sen tänker jag återigen på priset och då blir jag arg. Lyxprodukter i all ära, men då ska de fan funka också.

3 kommentarer

  1. Men det är ju helt bisarrt dyrt! Jag har läst folk säga att den är så fantastiskt, men det finns inte en chans att jag lägger så mycket pengar på en arkmask när det finns jättebra arkmasker till helt rimliga priser. Skönt att höra dig såga den, då kan jag känna mig härligt självbelåten över att inte ha gått på hypen och köpt den. 🙂

    Gilla

  2. Vilka delade arkmasker kan du rekommendera? Heter de något annat än just sheet mask? Det är svårt att placera ut masker enligt mitt tycke och skulle hellre vilja använda delade masker.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s