Elemis – Herbal Lavender Repair Mask

elemis-herbal-lavender-repair-mask-01

Vad är det? ”En reparerande behandling med eterisk rosmarin-, timjan- och lavendelolja i en bas av kaolinlera. Bidrar till att rena tilltäppt hud och läka blemmig hud.”

Vad är i? Eterisk lavendelolja, som minskar inflammation som orsakas av akne och har god effekt på ärr. Eterisk timjanolja, som verkar uppiggande för trött hud, reglerar talgproduktionen och har antibakteriella egenskaper. Kaolin, en djuprengörande lera som inte torkar med ljusgörande och förfinande verkan på huden.

INCI: Aqua/Water/Eau, Kaolin, Propylene Glycol, Vegetable Oil (Olus), Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cetyl Alcohol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Ethoxydiglycol, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Methylparaben, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, Dichlorobenzyl Alcohol, Propylparaben, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Thymus Vulgaris (Thyme) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Flower/Leaf/Stem Extract, Thymus Vulgaris (Thyme) Flower/Leaf Extract, Linalool, Tocopherol, Limonene (COSDNA)

Passar: Alla, förutsatt att du inte är känslig mot eteriska oljor.

elemis-herbal-lavender-repair-mask-02

Doft och konsistens: Klassisk lermaskfeeling med ljuvlig doft av lavendel.

Applicering: Ett par gånger i veckan, gärna efter lite go exfoliering för en riktig djuprengörande suckerpunch. Ett tunt lager i hela ansiktet som får verka i 10 minuter och sedan MÅR man!

Vad är bra? Snäll, djuprengörande lermask som förfinar huden utan att irritera eller torka ut den. Min hy är lite bråkig i perioder, med rodnad och tilltäppta porer, men Herbal Lavender Repair Mask lyckas alltid med att lugna och lindra. Det här var den första Elemisprodukten jag testade och som fick mig att bli förälskad i märket, en kärlekshistoria som pågår än.

Vad är mindre bra? Kanske FÖR snäll, om jag ska vara riktigt petig.

Pris: 75 ml/399 kr
Betyg: 4,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s