Frågestund: svaren!

ask-the-witch

Hej! Vad kan man göra åt stora porer? Porerna på näsan är så stora att de syns även när jag lagt på foundation och puder. Det ser för anskrämligt ut.

– Mia

Porer går tyvärrr inte att göra så mycket åt, vi har de vi är födda med. Regelbunden exfoliering kan dock hjälpa med att få dem att se mindre ut, och en spacklande ”pore minimizing”-primer utgör en bra bas för foundation.

Jag har precis börjat ha en ~hudvårdsrutin~ och jag undrar om man ska ha ansiktsvatten innan ansiktsmask? Hjälper det till på något vis?

– Sissy

Jag brukar använda ansiktsvatten efter mask, för att ta bort de sista spåren och förbereda huden för serum och kräm.

Kan du rekommendera någon bra och prisvärd rengöring för känslig och väldigt reaktiv hy?

– Sara

Kika på La Roche-Posays Toleriane-serie!

Funderar på syror och retinol. Kan man blanda en exfolierande toner med ren retinol? Eller köra en syrapeel följt av retinol 0,05%? Blir det overkill?

– Jenny

Det beror helt på hur pass van din hud är vid kombinationen. Testa dig fram men var försiktig!

Jag undrar om du har nåt tips på ett bra oljeserum inför vintern. Jag har kört beaute pacifice submersive serum men det är snart slut. Jag älskade det men innan jag köper ett nytt kom jag att tänka på att det kanske kommit något bättre och billigare nu? Min hud är oljig och kan lätt få finnar även om det hålls i schack med hjälp av min hudvårdsrutin. Tack för en bra blogg ☺️

– Christina

Tyvärr är Submersive fortfarande det bästa oljeserum jag har testat, finns inget annat som kommer i närheten.

Kort koncist: medeltäckande, lätt foundation, för torr hy som vistas i kontorsmiljö 8 timmar varje dag?

– Lovisa!!!

IDUN Minerals Norrsken, superfin på huden. Glöm inte en go fuktsprej!

baba-yaga-01

(Källa)

Hej! Tack för en alltid lika läsvärd blogg 🙂 Min fråga: kan man köra dubbelserum på nätterna? Tänker mig ett serum med hyaluronsyra och sen ett med c-vitamin och sen nattcreme. Vilket kör jag isåfall först?

– Alma

Spara c-vitaminet till morgonen istället, där gör det större nytta. Men självklart kan du köra dubbelserum på kvällen! Det gör jag ofta.

Hej! Har du tips på hudvård som innehåller alger? Min hud genomgår just nu en tuff tid och jag har av en hudterapeut fått höra att jag för tillfället har känslig hud som behöver repareras och hudvård med alger var hennes tips.

– Ewa

The Body Shop har en serie med alger, men deras hudvård är skitdålig så det rekommenderar jag inte. Peter Thomas Roth Blue Algae Mask är ljuvlig – kanske testa den?

Hejsan och tack för rolig och inspirerande läsning. Undrade om du har någon lista med olika webshops där man kan beställa k-beuty produkter? Vilken sida är bäst i ditt tycke?

– Sandra Lago

Yes, kolla här! Dessutom finns både Klairs och LJH hos Skincity nu när man inte orkar vänta – men tbh shoppar jag oftast från eBay pga låga priser och fri frakt.

Hej! Bästa skönhetsbloggen ever =) Jag använder K-beauty produkter, fokuserar mkt på fukt: hyaluron och snigel samt propolis just nu enligt dina rekommendationer. Min hy mår prima och har fin lyster, så tack för det <3! Funderar dock mycket på det är med aha, bha och c-vitamin syror- vilka face och ansiktsproblem behöver dessa, orkar du göra en redogörelse? Försökt använda paulas choice bha men upplever inte att den gör så mkt för mig? Kram

– Maja

Tack! 🙂 Det låter som om din hud mår bra och då behöver du egentligen inte BHA, det är mer för problematisk hy. En vända med en AHA-toner ett par gånger i veckan borde räcka när det gäller exfoliering (har skrivit om skillnaden här om du vill läsa mer) men överväg absolut att inkludera ett c-vitaminserum till morgonen! Det ger lyster, förfinar strukturen och boostar effekten av ditt solskydd.

Hejsan! Tack för en toppenblog, du är min hudvårdsguru!!

* Undrar om du har några tips på inte alltför dyra C-vitamin och A-vitamin serum?
* Dina topp 3 ansiktsmasker?
* Kan du tipsa mig om en (eller flera) bra lermasker?
* Vad ska jag välja för AHA-exfoliering (Står mellan Paula´s Choice och Cosxr) ?
*Anser du att Paula´s Choice är så bra som alla säger?

(kan nämna att min hy är kombinerad. Får lätt finnar och blir fet i t-zonen men har torra partier)

– Sophia

Åh vad roligt att höra, tack! Nu ska vi se…

1. Kolla in The Ordinary om du inte redan har gjort det, bra och prisvärda produkter för en billig peng.
2. Codage Micro-Peeling Mask, Paula’s Choice Skin Balancing Oil-Absorbing Mask, Aesop Blue Chamomile Facial Hydrating Masque.
3. Paula’s Choice Skin Balancing Oil-Absorbing Mask, stor tub till lågt pris, effektiv och bra.
4. COSRX tycker jag, enbart pga fick bättre resultat av den.
5. Nej. Visst finns det en del bra produkter, men mycket är överdriven hype och – dare I say – sektkänsla. Also, jag tycker att det är shady af att först dissa k-beauty och sen ba ”köp min nya essence! OMG inte alls inspirerad av k-beauty!!!!”

baba-yaga-02

(Källa)

Med syra, tex PC 2% BHA eller en AHA-mask, gör det något om man låter det verka för länge eller ”försvinner” liksom effekten? Mask brukar jag vara duktig på att tvätta bort i tid, men BHAn har det hänt att jag glömt bort och haft på upp emot en timme innan jag följt upp med fuktspray. Hur ligger det till?

– Sissy

Girl, nej. Syror ska varken underskattas eller överdrivas – i bästa fall blir huden torr eller irriterad, i värsta fall kan huden skadas. Håll tiden och skölj bort efteråt!

Tredje frågan jag ställer, haha. Kommer liksom på fler grejer hela tiden!
Det här med C-vitaminserum, funkar det på morgonen eller gör det huden solkänslig? Vad GÖR det egentligen för huden, C-vitaminet?
Slutligen: om du ska rekommendera ett enda serum att använda utöver fuktserum på en tjugotvåårig lite fet men rätt nöjd hud , vad skulle det vara?
Älskar bloggen!!!

– Sissy

C-vitaminserum är THE BOMB, älskar det så mycket! Det gör inte huden solkänslig, tvärtom så har askorbinsyra ett visst inbyggt skydd mot UV-stråling och är således ypperligt att använda på morgonen. Exuviance Vespera Bionic Serum är ett riktgt bra, om än lite odrygt, allroundserum.

Hej! Undrar dina bästa tips för att få på en sheetmask?
Tycker alltid att det är så svårt att veckla ut dom och sedan få den att sitta bra över ansiktet. Försöker verkligen att vara försiktig och noggran men slutar alltid med att den sitter snett och med halva essensen över fingrarna..

– Frida Schröder

Lägg ut masken på ett platt underlag och vik ut den försiktigt, börja med pannan och släta ut allteftersom. Practice makes perfect!

Hej! Vill gärna ha tips på foundation som håller sig matt hela dagen? Och inte oljar sig..

– Lovisa

Jag är fel person att fråga, men Revlon ColorStay för fet hy eller Kat von D Lock-it.

Hur kör du med retinol nu i höst & vinter? Produkter och förhållningssätt? Har en halv tub hemma från Ebay/Thailand som jag tänkte prova men funderar på hållbarhet och effektivitet (efter att den öppnas dvs).

– Lo

Jag använder bara The Ordinary Advanced Retinoid 2% nu för tiden, det räcker för mig. Kolla om det står utgångsdatum, luktar krämen ok så ser jag ingen fara i att köra på.

baba-yaga-03

(Källa)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s