Highlighta VAD?!

Igår fick jag, via Lipgloss Bitch, höra om en ny och absurd produktlinje för *trumvirvel* vaginan (eller ”the perfect v” som företaget kallar det – inte någonstans nämner man ens ordet ”vagina” som om de tycker att det är pinsamt), varpå jag höll på att kvävas av vrede. Efter att ha läst om produkterna och deras syfte är jag benägen att spränga något i luften.

the-perfect-v-01

”Revolutionen” här består av en serie FULLKOMLIGT ONÖDIGA serum, krämer, doftspray (WHAT?!) samt highlighter (I shit you not), givetvis i rååååååååååsa förpackningar. Upplägget är så stereotypt, könsnormativt och patriarkalt att jag kaskadkräks. Vaginan är självrengörande och behöver på intet sätt en hjälpande hand, medan venusberget och blygdläpparna enklast rengörs med en pH-neutral, parfymfri tvål.

the-perfect-v-02

The pretty triangle – gtfo. Det här påhittade behovet av att gullefiera kvinnor och infantilisera utseendet på våra könsorgan leder enbart till att stärka sjuka ideal, inte ”empowerment” som företaget bakom vill påskina.

Din vagina är fin som den är! Har din sexpartner synpunkter? Byt partner. Och skänk inte ett öre till detta misogyna skitföretag.

sweeney-todd

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s