COSRX – PHA Moisture Renewal Power Cream

cosrx-pha-moisture-renewal-power-cream-01

Dagen jag aldrig trodde skulle komma är här. Dagen då jag upptäcker att jag…avskyr en produkt från COSRX. *brb crying*

Vad är det? Milt exfolierande och återfuktande kräm.

Vad är i? 50% kokosextrakt, 5% PHA (gluconolactone), 2% niacinamide. PHA (poly hydroxy acid) har större molekyler än AHA och kan därför inte tränga ned i huden på samma sätt, vilket ska vara mildare för känslig hy.

INCI: Cocos nucifera (coconut) fruit extract, butylene glycol, glycerin, caprylic/capric triglyceride, helianthus annuus (sunflower) seed oil, cetearyl alcohol, gluconolactone, niacinamide, betaine, dimethicone, cetearyl olivate, sorbitan olivate, 1,2-hexanediol, beeswax, elaeis guineensis (palm) oil, elaeis guineensis (palm) kernel oil, hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, ethylhexylglycerin, citric acid, xanthan gum, sodium hyaluronate, allantoin (COSDNA)

cosrx-pha-moisture-renewal-power-cream-02

Passar: Torr och känslig hy, inget för den fetare hudtypen.

Doft och konsistens: Svag kokosdoft, tjock och oljig konsistens som behöver rejält med tid på sig för att sjunka in i huden.

Applicering: Tydligen ska man kunna använda krämen både morgon och kväll, men för mig funkar det bara kvällstid. Jag kan riktigt se framför mig hur min foundation skulle lösas upp framför ögonen om jag försökte med något annat.

cosrx-pha-moisture-renewal-power-cream-03

Vad är bra? Jag kan…använda den som fotkräm?

Vad är mindre bra? Det gör nästan ont att säga det här eftersom jag rådiggar COSRX i vanliga fall, men det finns ingenting som funkar för mig med PHA Moisture Renewal Power Cream. Kanske är det kokosextraktet som inte lirar med min hud, kanske är det den oljiga texturen, kanske är det att jag nästan känner mig kvävd efter applicering. Det här hade potentiellt varit en perfekt nattkräm för mig, och mina förväntningar var verkligen skyhöga – men nej.

baby-what

Pris: 50 ml/229 kr
Betyg: 1/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s