Läsarfråga: retinol, niacinamide och toner

que

Hej! Har läst din blogg länge men detta är min första kommentar. Du har lätt den bästa hudvårdsbloggen!

Jag har både retinoid och aha-syran från the ordinary. Just nu tar jag aha en kväll och sen retinoiden kvällen efter men vill så småningom använda det samtidigt. Jag undrar om jag ska använda toner innan/efter eller mellan syrorna? Jag använder även PC brightening essence och niacinamid men vet inte riktigt hur jag ska få in det i min rutin. Såg att du svarat ovan att nicanamid kan användas på morgonen men hur borde jag göra med brightening essence? Tack på förhand! 🙂

 – Patricia

Hej och tack för dina fina ord, vad glad jag blir! Låt oss genast bena ut what’s what här:

  1. Är det Glycolic Acid 7% Toning Solution du menar? Bra grejer. Du ska inte använda toner innan du applicerar syror, de ska ligga så nära huden som möjligt – precis som retinol. Däremot kan du använda en fukttoner efteråt, antingen för att neutralisera syran eller bara för att det är gött. Sen kör du retinol! Är du sugen på en rejäl fuktmacka kan du dra på ytterligare en omgång toner efter det.
  2. Brightening Essence och Niacinamide Booster skiljer sig inte så mycket åt ingrediensmässigt, men om du gillar båda – varför inte kombinera? Ett par droppar av boostern i din essence borde funka.

En kommentar

  1. Tack snälla du för svaret! Precis, det är den AHAn jag menar. Köpte den efter att jag läst din recension men har inte kunnat använda den förrän nu pga diatermi i ansiktet. Men nu ska jag testa både den och retinoiden. Har en hel del white heads som jag hoppas bli av med. Får se hur der går med det men ska bli kul att testa!

    Trevlig helg:)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s