Paula’s Choice – RESIST Brightening Essence

paulas-choice-resist-brightening-essence-01

Att såga eller ens ifrågasätta Paula’s Choice är i vissa kretsar som att svära i kyrkan eller slakta heliga kor – för att inte tala om den kollektiva orgasm/psykos som uppstår så fort BHA 2% Perfecting Liquid nämns. THE HIVE MIND IS REAL, YO. Liksom de flesta märken har Paula’s Choice bra produkter (älskar t ex maskerna), dåliga produkter och de där produkterna som är varken eller – en axelryckning eller ett ”meh”. RESIST Brightening Essence är precis en sådan produkt.

Vad är det? ”Detta lätta pre-serum arbetar för att snabbt göra din hudton mer klar och jämn, samt vitaliserar en glåmig hy för synbart fräschare och mer strålande utseende.”

Vad är i? En hel del bra, faktiskt. Arbutin, t ex, som utvinns ur mjölonbusken och omvandlas till hydrokinon i kroppen, samma hydrokinon som är kontroversiellt tack vare sin förmåga att bleka huden (och här ska man givetvis skilja på att vilja ljusa upp pigmentfläckar jämfört med att applicera blekmedel pga rasistiska samhällsstrukturer). Glukosamin blockerar produktionen av enzymet tyrosinas, en av grundstenarna för att bilda melanin, medan vitamin C-derivatet ascorbyl glucoside bidrar med goa antioxidanter och niacinamide och hyaluronsyra bara glider in och är sina vanliga All Star-jag.

INCI: Aqua, Butylene Glycol, Glycerin, Arbutin, Acetyl Glucosamine, Ascorbyl Glucoside, Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Arctostaphylos Uva Ursi (Bearberry) Leaf Extract, Morus Alba Root Extract, Niacinamide, Hyaluronic Acid, Palmitoyl Tripeptide-1, Palmitoyl Tetrapeptide-7, Allantoin, Adenosine, Silanetriol, Carbomer, Polysorbate 20, Citric Acid, Sodium Citrate, Sodium Hydroxide, Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol (COSDNA)

paulas-choice-resist-brightening-essence-02

Passar: De flesta med ojämn hudton eller som vill ha mer lyster.

Doft och konsistens: Tunn lättabsorberad vätska, doftar ytterst svagt av citrus.

Applicering: Ett par droppar efter toner, innan serum. Eftersom jag använder ett vitamin C-serum med askorbinsyra (som är långt mer effektivt) på morgonen applicerar jag istället Brightening Essence efter, ibland mixat med lite olja. Det funkar det med.

paulas-choice-resist-brightening-essence-03

Vad är bra? Brightening Essence är inte dålig per se, det fuckar inte upp min hud och är rätt trevlig att applicera. Men – det är heller inte tillräckligt bra för att jag ska vilja betala en femhundring för en flaska.

Vad är mindre bra? Oanständigt dyr, medioker effekt.

paulas-choice-resist-brightening-essence-04

Pris: 30 ml/499 kr
Betyg: 2,5/5

En kommentar

  1. Jag är inte alls särskilt imponerad av Paula’s Choice, faktiskt. Har prövat ett gäng av deras krämer som egentligen gjorde varken till eller från för min hud, och 2% BHA liquiden blev jag knallröd i hela ansiktet av och tålde inte alls. De kan säkert vara bra till vissa personer, men jag kan inte hålla med om att de är de mirakelmedel de ibland framställs som.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s