By Wishtrend – Pure Vitamin C 21.5 Advanced Serum

wishtrend-pure-vitamin-c-advanced-serum-01

Vad är det? Kraftfullt och högeffektivt vitamin C-serum.

Vad är i? Överlag rätt lite. Askorbinsyra, såklart (21,5%), hyaluronsyra, lugnande ingredienser som panthenol och allantoin. Istället för vanligt vatten har man använt vatten från havtorn, det lilla bäret som är så rikt på vitamin C, E och K, flavonoider och fettsyror. Antioxidanthimlen!

wishtrend-pure-vitamin-c-advanced-serum-02

INCI: Hippophae Rhamnoides Water (70%), Ascorbic Acid (21,5%), Sodium Lactate, 1,2-Hexanediol, Sodium Hyaluronate, Panthenol, Cassia Obtusifolia Seed Extract, Allantoin, Xanthan Gum, Ethyl Hexanediol (COSDNA)

wishtrend-pure-vitamin-c-advanced-serum-03

Passar: Absolut alla. Har du känsligare hy kan du vänja in huden stegvis.

Doft och konsistens: Lätt syrlig arom, känns som vatten och absorberas fort. Ingen klibbighet.

Applicering: Varje morgon direkt efter rengöring, en pipett räcker till hela ansiktet samt halsen. Varför bara på morgonen? Jo, dels för att askorbinsyra har visat sig ha en viss förstärkande effekt på SPF, dels för att jag använder retinol på kvällen.

wishtrend-pure-vitamin-c-advanced-serum-04

Vad är bra? Efter att ha upptäckt i somras hur bra min hud trivs med en slimmad rutin har jag skalat ned rejält på produkter. Rengöring, vitamin C och SPF på dagen, retinol och en tjockare kräm till kvällen, mask ett par gånger i veckan. Mindre fluff och mer effekt! Här har Pure Vitamin C 21.5% Advanced Serum visat sig vara precis den superstjärna jag hoppades på: klarare hy, färre orenheter, slätare yta och förbättrad textur är några av de goda biverkningarna, och det på mindre än en månad. Metalldoften, som kommer med all askorbinsyra, kan jag stå ut med. Ibland får man helt enkelt ta det onda med det goda!

Vad är mindre bra? Eftersom askorbinsyra är ungefär lika stabilt som Donald Trump – dvs inte alls – bör flaskan förvaras i kylskåpet för att förlänga hållbarheten, men då jag inte tänkte installera en minikyl i badrummet får jag glatt stå ut med att trava ut i köket varje morgon. Ingen stor grej egentligen, kan bara vara bra att veta.

wishtrend-pure-vitamin-c-advanced-serum-05

Pris: 30 ml/$24.99 + $10 i frakt, Wishtrend
Betyg: 5/5

17 kommentarer

 1. Har du testat dermaceutics trivita c30? Vilket tycker du i så fall är bäst/mest effektivt. Älskar mitt trivita men prislappen är inte lika rolig!

  Gilla

 2. Kan detta vara något för mig? Behöver ett potent C serum mot mina pigmenteringar. Får inte innehålla olja då jag har fet hy. Här går Klairs bort för mig. Ej heller silicon som krockar med basen. Hör faller just nu Trivita som jag flyttar ner till enbart decolletaget nu.

  Gilla

  • Jag gör inte det, fast jag vet att vissa hävdar att man ska låta c-vitamin ska neutraliseras på huden 20-30 minuter innan nästa produkt. Det har inte jag tid på morgonen. 🙂

   Gilla

 3. Des! Jag är 23 bast och har aknebenägen, yttorr hud med täppta och förstorade porer. Har efter en del läsning här hos dig (har lärt mig mer här på några timmar än vad typ samtliga svenska hudvårds-”gurus” lärt mig någonsin. Tack för det!) förstått att jag behöver lägga i en högre växel. I dagsläget använder jag PC’s BHA-lotion, lugnande och återfuktande toner, BP’s subversive-serum, Benton steam cream och spf 50, men vill ha något som FRÄSER! Tror du The ordinary’s AHA-toner skulle göra susen? Eller kanske ett retinolserum? vitamin c? Förstår det som att samtliga skulle hjälpa min hy, men blir överväldigad av alla möjligheten. Help a hudvårdsrookie out pliiiz ❤

  Gilla

  • Om du förvarar den mörkt och svalt borde innehållet hålla sig 4-6 veckor, minst. Det brukar vara först mot slutet som jag ser att färgen ändrar sig, från klar till typ champagnefärgad.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s