Good morning, sunshine: min nuvarande morgonrutin

IMG_2086

En rutin är inget som bör vara ristat i sten, snarare något som ändras efter årstiden och hudens mående. Så här ser min ut just nu:

morgonrutin

Rengöring:

 • Tosowoong – Enzyme Powder Wash: jag har testat många rengöringar i mina dar, men jag återvänder alltid till Tosowoong av flera anledningar. Den är dryg, billig, exfolierar lätt och har ett lågt pH-värde vilket gör den extra lämpad att använda innan mer aktiva produkter. (Recension)

Aktiva:

 • By WishtrendPure Vitamin C 21.5 Advanced Serum: kanske det bästa vitamin c-serumet och min absoluta favorit. Slätar ut, förfinar och ger massa lyster. (Recension)

Toner:

 • COSRXGalactomyces Alcohol-Free Toner: inte helt olik first essence-släktingen, fast tunnare och i sprejformat. Inget superfancy men riktigt go att duscha ansiktet med! Recension kommer.

Essence:

 • COSRXAdvanced Snail 96 Mucin Power Essence: en produkt som gjort en comeback i mitt badrumsskåp efter att jag insett hur mycket jag saknade den. Semislemmig textur (inget för snigelfobiker) och rikligt återfuktande, passar dessutom utmärkt som bärare till oljor. (Recension)

Serum/gel:

 • MizonSnail Recovery Gel Cream: min hy var riktigt trilsk och jobbig för ett par veckor sedan, varpå jag shoppade den här lilla tuben i ren desperation – och det visade sig vara en lyckträff. Den lättabsorberande gelen seglar in fukt samtidigt som den lindrar och lenar. Love it! Recension kommer.

Fuktkräm/solskydd:

 • Sista steget hänger en hel del på väderlekn. Sol och värme? Solskydd. Mulet, regn och blåst? Fuktkräm, gärna sån med inbyggd SPF. Mitt i vargavintern? Stanna inne. Akademiklinikens Day Maximal Sense SPF 50 har varit min favorit i ett par år nu och jag ser ingen anledning till att det skulle ändras – återfuktad hy med lyster som också fungerar finfint under makeup. (Recension)

6 kommentarer

 1. Har funderat på att testa Mizon-krämen ett tag, blir nog att jag slår till på den nu. Cosrx-tonern låter mysig med, gillade essence-varienten av den så ska nog prova den när min secret key toner är slut. Varit nyfiken på Tosowoongs rengöring ett tag, men av någon anledning verkar det lite småknöligt att hälla ut pulver och joxa ihop istället för att bara klämma på en tub eller pump 😛 Blev påmind att min Cosrx snigelslem är nästan slut, måste köpa en ny. Den andas ju inte direkt glam, men den är så smidig att blanda med annat, skulle inte vilja vara utan. När jag har gått för hårt fram med syror eller annat så är den ju räddaren i nöden!

  Gilla

 2. Jag är ändå förvånad över att se att du inte kör med dubbelrengöring. Det är ändå det som är väldigt typiskt för koreansk hudvård.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s