NIOD – Photography Fluid, Opacity 12%

niod-photography-fluid-opacity-01

Photography Fluid Opacity 12%, en källa till både glädje och frustration. Vi dyker in på en gång!

Vad är det? Primer med ljusreflekterande partiklar (”prismor”) som ska minska intrycket av förstorade porer, jämna ut hudtonen och ge en ”hälsosam, gyllene glöd”.

Vad är i? Olika silikoner och oljor.

niod-photography-fluid-opacity-02

INCI: Aqua (water), Trimethylsiloxysilicate, Titanium Dioxide, Hexamethyldisiloxane, Hylocereus Undatus Fruit Extract, Mica, Cetearyl Isononanoate, Propanediol, Simmondsia Chinensis (jojoba) Seed Oil, Ceteareth-20, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Cyclopentasloxane, Glyceryl Stearate, Pentylene Glycol, Sodium Hyaluronate, Sodium Pca, Polypodium Vulgare Rhizome Extract, Cetraria Islandica Thallus Extract, Sphagnum Magellanicum Extract, Allantoin, Trehalose, Urea, Solanijm Lycopersicum (tomato) Fruit Extract, Methyl Methacrylate/peg/ppg-4/3 Methacrylate Crosspolymer, Polyacrylate Crosspolymer-6, Hydroxyethyl Acrylate/sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Dimethicone, Dimethicone/vinyl Dimethicone Crosspolymer, Vp/va Copolymer, Hydroxypropyl Methylcellulose, Amodimethicone, Adipic Acid/neopentyl Glycol Crosspolymer, Squalane, Tin Oxide, Ceteareth-12, Benzoic Acid, Cetyl Palmitate, Sodium Chloride, Citric Acid, Sodium Lactate, Sodium Hydroxide, Sodium Metabisulfite, Fructose, Glucose, Maltose, Phenoxyethanol, Chlorphenesin, Caprylyl Glycol (COSDNA)

Passar: Torr till blandhy, jag tror att en fetare hy skulle uppleva Photography Fluid som glidig.

niod-photography-fluid-opacity-03

Doft och konsistens: Tunn fluid, gulvit i tonen. Sjunker in fort i huden utan att kännas klibbig eller flottig. Helt doftlös.

Applicering: Innan foundation, eller istället för om du föredrar det. Jag droppar en lagom mängd på handryggen och applicerar med fingrarna över hela ansiktet. Lite räcker långt! Jag har inte testat själv ännu men kan tänka mig att det blir superfint att droppa i valfri foundation också om man vill tona ned det lystriga.

niod-photography-fluid-opacity-04

Vad är bra? Är du ute efter en lystergivande primer till hyfsat lågt pris är det här ett riktigt bra val. Den blurrar lagom, irriterar inte min stundtals reaktiva hud och ger en fin yta att applicera foundation på – i mitt fall väljer jag helst tunna, lättäckande foundations som MAC:s Next to Nothing eller Urban Decays Naked Skin så att lystern får synas ordentligt! Photography Fluid är inget som förlänger hållbarheten på underlaget, men det är jag inte ute efter heller.

Vad är mindre bra? Det enda minuset med Photography Fluid är dess förpackning. Produkten är för trögflytande för att kunna doseras med pipett, hur snyggt det än må vara – praktiskt är det inte! – och är man oförsiktig när man för ner pipetten i flaskan väller det gärna upp produkt ur öppningen och hamnar utanför.

niod-photography-fluid-opacity-05

Pris: 30 ml/ca 226 kr (Feelunique)
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s