Dr Jart+ – Rubber Mask Hydration Lover

dr-jart-rubber-mask-01

Vi har sett arkmasker i flera skepnader – bomull, silke, hydrogel och nu, tack vare Dr Jart+, även gummi. Eller ”gummi” eftersom det är alger som står för den gummiliknande effekten.

dr-jart-rubber-mask-02

Hydration Lover är en tvåstegsmask, först applicerar man en intensivt fuktgivande ampoule, som har liknande textur som en lösare och dallrig pudding.

dr-jart-rubber-mask-03

Det ser mycket ut i förpackningen men det är ingen mening med att försöka vara sparsam, så applicera ett tjockt lager.

INCI ampoule: Water, Dipropylene Glycol, Caprylic/Capric Triglyceride, PEG-240/HDI Copolymer Bis-Decyltetradeceth-20 Ether, Glycerin, Panthenol, Sodium Hyaluronate, Sorbitan Sesquioleate, Cetearyl Alcohol, Mangifera Indica (Mango) Seed Butter, Macadamia Integrifolia Seed Oil, Hydrolyzed Corn Protein, Hydrolyzed Wheat Protein, Hydrolyzed Soy Protein, Butylene Glycol, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Citrus Grandis (Grapefruit) Peel Oil, Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Dimethicone, Glycereth-26, Trehalose, Ethylhexylglycerin, Betaine, Disodium EDTA, Allantoin, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, 1,2-Hexanediol

dr-jart-rubber-mask-04

Steg två är själva masken, tacksamt nog delad i två för enklare placering. Som vanligt med den här typen av masker är den snålt tilltagen över pannan och jag får inte till en optimal passform. Materialet är också rätt skört och går sönder lätt om man, som jag, är lite oförsiktig.

INCI mask: Water, Methylpropanediol, Chondrus Crispus Extract, Glycerin, 1,2-Hexanediol, Algin, Calcium Lactate, Butylene Glycol, Codium Fragile Extract, EnteromorphaCompressa Extract, Chlorella Minutissima Extract, Dipotassium Glycyrrhizate,Panthenol, Allantoin, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Titanium Dioxide, Polymethylsilsesquioxane, Melia Azadirachta Leaf Extract, Melia Azadirachta Flower Extract,Coccinia Indica Fruit Extract, Solanum Melongena (Eggplant) Fruit Extract, Aloe BarbadensisFlower Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Ocimum SanctumLeaf Extract, Curcuma Longa (Turmeric) Root Extract, Corallina Officinalis Extract,Silica, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil, Citrus Limon (Lemon) Peel Oil, CitrusGrandis (Grapefruit) Peel Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, RosmarinusOfficinalis (Rosemary) Leaf Oil, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Lavandula Angustifolia(Lavender) Oil, Disodium EDTA, Ceratonia Siliqua Gum, Sucrose, PotassiumChloride, Xanthan Gum, Citric Acid, Sodium Citrate, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.

dr-jart-rubber-mask-05

Invändningar till trots är Hydration Lover en bra, om än dyr (115 kr), mask för fuktfattig och törstig hud. Masken låser in fukten från ampoulesteget och efter rekommenderad verkningstid (30-40 minuter) har min hy slurpat i sig nästan allt, det sista masserade jag in och lät torka. Jag gillar verkligen hur huden känns slät, plumpad och fuktmättad, varenda spår av torr- och glåmighet är som bortblåst. Ett gott ess att ha i rockärmen de dagar man behöver en pick-me-up!

2 kommentarer

  1. Hur står sig en sån här lyxmask mot en vanlig bra mask (tänk typ naruko eller liknande)+ den där läbbiga silikonmasken ovanpå? Effekten låter ju mumma men 115 spänn för en mask är lite väl saftigt :O

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s