Codage – Masque Micro-Peeling

codage-masque-micro-peeling-01

Vad är det? ”Micro-Peeling Mask är en lätt, exfolierande mask med AHA, BHA och fruktenzymer. Verkar genom att lösa upp tilltäppta porer, stimulera cellförnyelsen och avlägsna gamla hudceller. Har en god effekt på en hud med ojämn hudton. Passar framför allt en tilltäppt, grov, torr eller yttorr hud.”

Vad är i?

  • AHA från olika fruktsyror och lönn
  • BHA kallas också för salicylsyra och kan listas bland ingredienserna som salicylic acid, willow bark extract eller salix nigra. Den är fettlöslig, mycket mildare än AHA och eftersom den har förmågan att tränga ned i porerna och rensa ut bakterier är den idealisk för hud som drabbas av pormaskar, finnar eller tilltäppta porer.

INCI: Aqua (water), Vaccinium myrtillus fruit extract, hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, salicylic acid, polyacrylate crosspolymer-6, Saccharum officinarum (sugar cane) extract, panthenol, Citrus limon (lemon) fruit extract, Citrus aurantium dulcis (orange) fruit extract, Acer saccharum (sugar maple) extract, bisabolol, sorbitan isosterate, methylpropanediol, polysorabte 60, phenoxyethanol, disodium EDTA, caprylhydroxamic acid, sodium hydroxide, allantoin, parfum (fragrance) (COSDNA)

codage-masque-micro-peeling-02

Passar: Alla! Enzymexfoliering passar de allra flesta eftersom det är skonsammare mot huden än mekanisk exfoliering, och Masque Micro-Peeling är hyfsad mild.

Doft och konsistens: Geltextur som lämpar sig bäst för applicering med pensel, ljuvlig doft som påminner om lyxigt franskt sköljmedel (med brasklapp för att jag aldrig har sniffat på franskt sköljmedel) typ Clean upphöjt till en miljon. Jag älskar det!

Applicering: Efter rengöring, helst kvällstid så att jag kan följa upp med en go fuktmask.

codage-masque-micro-peeling-03

Vad är bra? Det här är min nya favoritexfoliering. Effekten liknar den jag får med The Ordinarys AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution, minus vampyrfejset plus lyxkänsla och ren njutning. Huden känns precis som jag förväntar mig efter en riktigt bra peeling: len, slät, lätt rosig och rejält uppfräschad – jag längtar efter kvällarna med Masque Micro-Peeling!

Vad är mindre bra? Okej, det är inte den billigaste masken, men den är dryg. Efter två månader med 1-2 användningstillfällen per vecka är det fortfarande mer än halva burken kvar.

Pris: 50 ml/799 kr
Betyg: 5/5

4 kommentarer

  1. Hur ser din kvällsrutin ut när du använder Advanced Retinoid 2%? Använder du Sheet mask samma kvällar, isåfall hur länge väntar du emellan och i vilken ordning tillsätter du dem? Tack för bästa bloggen

    Gilla

    • Jag använder Advanced Retinoid i serumfasen, efter rengöring och innan fuktkräm. Arkmaskar jag kommer den efter serum för att maximera fuktupptag. Jag väntar inte emellan.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s