Läsarfråga: bleka huden?

que

Hej!
På youtube kom jag över den här videon:
[se nedan]
Kan detta stämma, bleks huden på riktigt? Man kan ju se att du har väldigt ljus hy, är det på grund av din hudvård?
Detta känns superintressant, hoppas du kan skriva ett långt inlägg om ämnet.

– Mia

Jo, det stämmer att man kan ljusa upp huden med hjälp av produkter. I videon nämns COSRX Ultimate Nourishing Rice Overnight Spa Mask, som förutom den milt exfolierande effekten från ris även innehåller niacinamide, en erkänd melaninhämmare, och arginin, en aminosyra som sägs hjälpa till med hudens kollagenproduktion. Joans hy ser synbart ljusare ut, men jag tror mer på solskydd i det här fallet – använder du solskydd regelbundet hindrar du ju huden från att mörkna i solen och vad viktigare är, du skyddar den mot solskador. Kom också ihåg att en jämn hy ser ljusare ut.

Min hy är ljus tack vare arv och genetik, jag har fått min rödlätta hud (och fräknar) från min pappa. Eftersom jag närmar mig de fyrtio är jag även noga med både förebyggande och behandling i form av solskydd, c-vitamin, syror och retinol – tillsammans med ett glas vin då och då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s