Elemis – Pro-Collagen Marine Oil

elemis-pro-collagen-marine-oil-01

Vintern närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att addera ett fettsteg i rutinen om man inte redan gjort det! En olja skyddar kinderna mot kalla vindar och håller huden smidig.

Vad är det?Pro-Collagen Marine Oil är en mineralrik, koncentrerad ansiktsolja för alla hudtyper, sammansatt med en trio av alger: Padina Pavonica, Gyllene tång och Kelp, som ger maximal återfuktning, samtidigt som linjer och rynkor reduceras. Vallmofröolja mjukgör och ger huden en strålande lyster. Oljan hjälper till att stödja hudens fuktbarriär vilket gör den mer motståndskraftig och minskar rodnad.”

Vad är i? Huvudoljan är jojoba, som till stor del innehåller fettsyran gadoljesyra som finns i hudens fettvävnad, vilket innebär att oljan verkar lugnande och balanserande för hudens talgproduktion. Jojoba kan alltså användas av fet och acnebenägen hy.

INCI: Coco-Caprylate, Isoamyl Cocoate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Papaver Orientale (Poppy) Seed Oil, Oleic/Linoleic/Linolenic Polyglycerides, Crambe Abyssinica (Abyssinian) Seed Oil, Caprylic/Capric Triglyceride, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Linalool, Lavandula Hybrida Oil, Pelargonium Graveolens (Geranium) Flower Oil, Geraniol, Eucalyptus Globulus Leaf Oil, Laminaria Digitata (Kelp) Extract, Laminaria Ochroleuca (Golden Seaweed) Extract, Tocopherol, Anthemis Nobilis (Chamomile) Flower Oil, Citronellol, Cinnamomum Camphora (Camphor) Wood Oil, Limonene, Mentha Arvensis (Peppermint) Leaf Oil, Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil, Fragrance (Parfum), Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil, Padina Pavonica Thallus Extract, Menthol, Eugenia Caryophyllus (Clove) Leaf Oil, Citral (COSDNA)

elemis-pro-collagen-marine-oil-02

Passar: De flesta, men vet du att du är känslig mot olika växtextrakt skulle jag var försiktig – för de är MÅNGA.

Doft och konsistens: Tunn olja med torr konsistens som inte känns flottig på huden. Doftar örtigt.

Applicering: På egen hand i serumsteget, som booster i fuktkrämen eller – mitt favoritsätt – i nattmasken. Tre-fyra droppar är fullt tillräckligt för hela ansiktet.

elemis-pro-collagen-marine-oil-03

Vad är bra? Jag vill gärna ha en olja i uppställningen när huden kräver lite mer, och Pro-Collagen Marine Oil prickar in flera av mina krav: torr i konsistensen, tunn, lättarbetad och dryg. Min hy får omedelbart den där sammetsmjuka finishen som bara en riktigt bra olja ger, samtidigt som huden känns spänstig och smidig. Har ni förresten testat att applicera olja under en arkmask? Game changer.

Vad är mindre bra? Priset, 929 kr för ynka 15 ml, är ett hån och drar tyvärr ned betyget. Det finns ingenting här som rättfärdigar ett sådant högt pris!

elemis-pro-collagen-marine-oil-04

Pris: 15 ml/929 kr (62 kr/ml!)
Betyg: 3,5/5 (pga priset)

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s