Läsarfråga: hudvårdsrookie?

que

Des! Jag är 23 bast och har aknebenägen, yttorr hud med täppta och förstorade porer. Har efter en del läsning här hos dig (har lärt mig mer här på några timmar än vad typ samtliga svenska hudvårds-“gurus” lärt mig någonsin. Tack för det!) förstått att jag behöver lägga i en högre växel. I dagsläget använder jag PC’s BHA-lotion, lugnande och återfuktande toner, BP’s subversive-serum, Benton steam cream och spf 50, men vill ha något som FRÄSER! Tror du The ordinary’s AHA-toner skulle göra susen? Eller kanske ett retinolserum? vitamin c? Förstår det som att samtliga skulle hjälpa min hy, men blir överväldigad av alla möjligheten. Help a hudvårdsrookie out pliiiz

– Linnéa

Hej och TACK för dina fina ord! Jag tycker att det låter som att du har en riktigt bra rutin för närvarande, men jag fattar att du är sugen på att lägga till sånt som ger det där lilla extra. The Ordinarys Glycolic Acid 7% Toning Solution är en bra början, och känner du att du vill ha extra FRÄS – don’t we all? – är Biologique Recherches klassiker P50 något i hästväg.

I din ålder skulle jag hellre välja ett vitamin c-serum framför retinol, du är fortfarande så pass ung att du kan spara retinolet tills du blir äldre. Är du nyfiken på retinol för dess acnebekämpande egenskaper tycker jag ändå att du ska köra BHA i kombination med vitamin c då det låter som om det skulle passa din hud. För mig finns det inget bättre c-vitaminserum än By Wishtrend Pure Vitamin C 21.5 Advanced Serum, det är snudd på oslagbart och något jag verkligen saknade när min flaska tog slut.

Tänk på att vänja in huden stegvis och inte använda allt på en gång – lättare sagt än gjort, men nödvändigt. Lycka till!

One comment

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s