Mizon – Snail Recovery Gel Cream

mizon-snail-recovery-gel-cream-01

Vad är det? ”Den här gelkrämen från Mizon har uppnått kultstatus bland k-beauty fansen för sina läkande och lugnande egenskaper på huden. Den består av hela 74% snigelfiltrat, en erkänd hudvårdsingrediens som lugnar och reparerar skadad och irriterad hud, reducera acne, pigmentfläckar och fina linjer. Med en blandning av botaniska extrakt, hyaluronsyra, panthenol, olivolja och allantoin verkar Snail Recovery Gel Cream intensivt återfuktande och mjukgörande. Centella och grönt te-extrakt hjälper till att lugna och skydda huden. En räddare i nöden när huden är irriterad och inflammerad i behov av extra vård. Ett tips är att förvara den i kylen för en extra svalkande känsla.”

Vad är i? Underbara sniglar! Jag är ett stort fan av snigeleffekten, som lassar in massa fukt till huden, tonar ned rödhet och får min hy att kännas allmänt gosig. Det är en hel del silikoner här också som bidrar till den silkiga känslan – inget som stör mig men kan vara bra att veta.

INCI: Snail Secretion Filtrate, Butylene Glycol, Cyclopentasiloxane, Glycerin, Bis-peg-18 Methyl Ether, Dimethylsilane, Polysorbate2-, Sodium Hyaluronate, Carbomer, Glycosyl Trehalose, Hydrogenated Starch Hydolsyate, Triethanolamine, Dimethicone/vinyl Dimethicone Crosspolymer, Dimethicone, Hydroxyethylcellulose, Caprylyl Glyocol, Ethylhexylglycerin, Sodium Polyacrylate, Centella Asiatica Extract, Portulaca Oleracea Extract, Camellias Sinensis Leaf Extract, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Betula Platylphylla Japonica Juice, Tropolone, Copper Tripeptide-1, Allantoin, Panthenol, Olea Europaea (olive) Fruit Oil, Helianthus Annuus (sunflower) Seed Oil, Palmitoyl Pentapeptide-4, Adenosine, Disodium EDTA (COSDNA)

mizon-snail-recovery-gel-cream-04

Passar: Alla, såvida du inte är känslig mot någon av ingredienserna.

Doft och konsistens: Svag, ”fräsch” doft som försvinner nästan omedelbart väl på huden, behaglig gelékrämtextur som smälter in fort.

Applicering: Det varierar beroende på hur min hud mår, antingen som serum eller som ensam fuktgivare. Vilket som funkar!

mizon-snail-recovery-gel-cream-02

Vad är bra? Jag köpte Snail Recovery Gel Cream i ren desperation när min hy var som bråkigast – röd, irriterad, knottrig – och jag märkte en snudd på omgående effekt. Huden slutade klia och blev mindre röd, knottrorna minskade och den kändes inte en storlek för liten längre. Numera använder jag krämen endast vid behov, men den fungerar alltjämt lika bra.

Vad är mindre bra? Större tub tack!

mizon-snail-recovery-gel-cream-03

Pris: 45 ml/190 kr (Bangerhead), runt 40 kr på eBay
Betyg: 4/5

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s