Istället för hudvård: förvirring

Jag har nyligen börjat jobba natt pga ett antal anledningar, främst för att jag vill bli vassare på akutkirurgi men också för att få fler lediga dagar (samt bekvämligheten i att åka till jobbet iförd mjukisbyxor, ej att underskatta) – men vad händer med hudvårdsrutinen när man vänder på dygnet?

fresh-hell

Först och främst kan vi börja med att skippa tramset om att ”huden reparerar sig under natten” eftersom huden inte är någon medveten varelse som känner skillnad på dag och natt, så för mig funkar det bäst att helt enkelt vända på det: när jag kommer hem på morgonen går jag loss med dubbelrengöring, AHA och go nattmask och när jag vaknar på eftermiddagen kör jag en typisk dagrutin med vitamin c och lättare dagkräm. Det enda jag gör avkall på är SPF då det är mörkt när jag åker till jobbet och lika mörkt när jag åker hem. På lediga dagar gäller dock SPF som vanligt samt sedvanlig rutin!

En kommentar

  1. Tack! Jag börjar min första nattperiod snart och har funderar ihjäl mig och läst olika tips etc.. men jag har i princip resonerat som du gör.. lägger en extra dos fukt i form av Cosrx oil free moisturizer istället för Spf!

    Tack!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s