Elemis – Dynamic Resurfacing Day Cream SPF 30

elemis-dynamic-resurfacing-day-cream-spf-30-01

Håll i er, för nu blir det en recension av en sån där hiskeligt dyr kräm igen! Fan, Elemis, wyd???

Vad är det? ”Med Dynamic Resurfacing Day Cream spf 30 blir huden jämnare och ålderstecken reduceras. Vit tryffel och hallonfröolja hjälper till att återfukta medan ekologisk myrtenextrakt skyddar mot fria radikaler och minskar risken för att huden bryts ner och åldras. Nästa generations mikroniserade solskydd erbjuder en unik inkapslad blandning som känns ultralätt på. Ger ett jämnt fördelat bredspektrumskydd mot UVA och UVB utan att kompromissa med resultat och känsla.”

Vad är i? Den omtalade vita tryffeln kommer nästan längst ned bland ingredienserna, så den behöver vi inte fästa någon vikt vid (och förresten har jag hellre tryffel i mat än i ansiktet), annars är det klassiska mjukgörare som glycerin, sheasmör, e-vitamin och fettalkoholer som cetyl- och stearyl alcohol. Som vanligt hos Elemis är det också iproppat en hel del växtextrakt.

INCI: Aqua/Water/Eau, Coco-Caprylate, Glycerin, Caprylic/Capric Triglyceride, Cetyl Alcohol, Isostearyl Alcohol, Butylene Glycol, Butylene Glycol Cocoate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil, Phenoxyethanol, Tocopheryl Acetate, Octocrylene, Carbomer, Chlorphenesin, Melissa Officinalis Leaf Extract, Propylene Glycol, Sodium Stearoyl Glutamate, Behenyl Alcohol, Ethylcellulose, Lecithin, Xanthan Gum, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Tocopherol, Papain, Borago Officinalis (Starflower) Seed Oil, Fragrance (Parfum), Disodium EDTA, Sodium Hydroxide, Sodium Dehydroacetate, Hydrogenated Castor Oil, Stearyl Alcohol, Euphrasia Officinalis (Eyebright) Extract, Mimosa Tenuiflora Bark Extract, Protease, Biosaccharide Gum-1, Citric Acid, Hexyl Cinnamal, Codium Tomentosum Extract, Ecklonia Cava Extract, Gelidium Cartilagineum Extract, Hizikia Fusiforme Extract, Myrtus Communis (Myrtle) Leaf Extract, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate, Benzyl Salicylate, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Subtilisin, Butylphenyl Methylpropional, Alpha-Isomethyl Ionone, Poria Cocos (White Truffle) Extract, Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Leaf/Twig Oil (COSDNA)

elemis-dynamic-resurfacing-day-cream-spf-30-02

Passar: Blandhy, ”mogen” hy.

Doft och konsistens: Lätt och silkig, sjunker in fort utan att lämna en klibbig hinna. Doftar mycket i burken men försvinner snabbt väl på huden.

Applicering: Som sista steg på morgonen, och eftersom krämen innehåller SPF 30 kan jag skippa solskydd. Skönt!

elemis-dynamic-resurfacing-day-cream-spf-30-03

Vad är bra? Precis som Pro-Collagen Marine Cream är Dynamic Resurfacing Day Cream ypperligt formulerad, en superhybrid av vård och skydd. Min hy känns mjuk och allmänt förfinad och krämen är perfekt som bas för foundation. Jag gillar den lätta konsistensen, den kvicka absorptionen och att min hud känns lagom fuktmättad och icke-flottig, dock är jag tveksam till om krämen räcker till när det blir riktigt kallt – just på grund av dess lätthet. Lösningen blir antingen en olja under eller att helt enkelt stanna inne. Burr! Men om jag skulle tvingas välja mellan Pro-Collagen Marine Cream och Dynamic Resurfacing Day Cream, typ under pistolhot, väljer jag ändå den förra tack vare den där extra fylligheten och närande känslan. Sorry Dynamic Resurfacing Day Cream, we can still be friends tho.

Vad är mindre bra? Priset, vilket på intet sätt motsvarar effekten. För nästan 1300 spänn vill jag ha ett freakin’ babyface.

elemis-dynamic-resurfacing-day-cream-spf-30-04

Pris: 50 ml/1289 kr
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s