By Wishtrend – Vitamin 75 Maximizing Cream

by-wishtrend-vitamin-75-maximizing-cream-01

Eftersom By Wishtrend nyligen har lanserats hos Skincity (till överpriser *host*) tänkte jag passa på och recensera de produkter jag har från märket. Serumet med vitamin c har numera holy grail-status här hemma, och nu har turen kommit till Vitamin 75 Maximizing Cream.

Vad är det? ”[Krämen] är en antioxidantrik, skyddande 24h-creme med reparerande E-vitamin. Istället för vanligt vatten består cremens bas av 75% Hippophae Rhamnoides (havtornsvatten) för att återfukta huden bättre och underlätta absorption av aktiva ingredienser. Havtornsextrakt, solrosfrö- och macadamianötolja hjälper huden att absorbera vitaminer för att maximera effekten. Effekten blir förbättrad elasticitet, lyster och spänst.”

Alltså, vatten är vatten oavsett om det kommer från havtorn eller ur kranen, men visst låter det lite bättre. Havtorn är för övrigt rikt på vitamin C, E och K, flavonoider och fettsyror, så en bra ingrediens hur som helst.

INCI: Hippophae Rhamnoides Water (75%), Butylene Glycol, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate, Copolymer, Betaine, Caprylic/Capric Triglyceride, 1,2-Hexanediol, Panthenol, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Elaeis Guineensis (Palm) oil, Elaeis Guineensis (Palm) Kernel Oil, Dimethicone, Beeswax, Allantoin, Arginine, Xanthan Gum, Carbomer, Ethylhexylglycerin, Ethyl Hexanediol, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil (COSDNA)

by-wishtrend-vitamin-75-maximizing-cream-02

Passar: Alla. Den torraste hudtypen kan eventuellt vilja komplettera med en olja under.

Doft och konsistens: Lätt och fluffig geltextur, svag doft av citrus.

Applicering: För mig är det här en ren dagkräm, som sista steget i min morgonrutin – eller ja, de dagar jag inte sover in på eftermiddagen. Vitamin 75 Maximizing Cream är rikligt återfuktande utan att kännas kladdig, sjunker in hyfsat kvickt och passar ypperligt under makeup.

by-wishtrend-vitamin-75-maximizing-cream-03

Vad är bra? Mycket är bra – återfuktningen, texturen och känslan på huden – och jag skulle absolut överväga ett nyköp. Min hud känns härligt plumpad med fukt, utan spår av irritation eller rodnad. Det märks också att krämen är utvecklad för att passa ihop med serumet, de lyfter liksom varandra och ger huden en fin lyster och släthet.

Vad är mindre bra? Odryg, jag upplever att det går åt en hel del varje gång.

by-wishtrend-vitamin-75-maximizing-cream-04

Pris: 50 ml/339 kr (Skincity), $27.99 (+ frakt, Wishtrend). Finns även till varierande priser i Wishtrends eBaybutik med fri frakt.
Betyg: 4/5

5 kommentarer

 1. Tack för detta inlägg. Tänkte köpa denna från Wishtrend nästa gång de kör REA. Hoppas på mellandagarna.
  Har kombohud nu på vintern. Tror du denna kan bli för fet dagtid?
  Ja, synd att mycket får annan prislapp i Sverige. Bare Minerals tex var ju rena skämtet för ett par år sen. Nu verkar de ha anpassat sig lite.

  Gilla

 2. Har en fråga till dig ang. ögonmasker eller s.ka eye patches. Gillar att använda sådana vid kanske mer särskilda tillfällen när man vill spa:a till det lite. Hittade några från Wistrend.com som hette Placenta något. Sedan läste jag lite om att just den ingrediensen verkar lite kontroversiell. Har du någon uppfattning om det? Tänkte också på om du har använt andra ögonmasker/patches som du tyckt om? Ofta tycker jag man får så få för det man betalar för..man vill ju ha fler än 10 känner jag och med smarrigt innehåll.
  /Johanna

  Gilla

  • Mm, placenta…inget jag vill ha i ansiktet, oavsett hur näringsrikt det är. Jag använder de från Filorga ibland men de är dyra (425 kr för åtta par) och gör egentligen varken till eller från. Såg att Eleven säljer Skin79 och Kocostar, jag är nyfiken på båda!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s