Swanicoco – FGF Pure Ampoule

swanicoco-fgf-01

FGF Pure Ampoule är dyra droppar i en lyxig förpackning, men den faktiska effekten lämnar en del att önska och i jämförelse med EGF Original Pure Ampoule, som jag tyckte mycket om, ser jag ingen större förändring förutom boostade fuktnivåer i huden. Det duger naturligtvis inte, särskilt inte sett till det höga priset.

INCI: rh-Polypeptide-11, Tocopherol, Carbomer, Arginine, Olibanum, Rosa Damascena Flower Oil (COSDNA)

FGF står för ”fibroblast growth factor” och trots att det inte har forskats mycket på dess effekt vid applicering på huden tror man att peptiderna i FGF verkar gynnsamt på framför allt rynkor.

swanicoco-fgf-02

Droppverktyget fungerar väldigt bra till den tunna vätskan, i alla fall i början, och det är enkelt att dosera. Problem uppstår däremot i takt med att produkten minskar eftersom pipetten inte når hela vägen ned, och jag blir istället tvingad att vända på flaskan och skaka ur de dyra dropparna. Den svaga rosdoften är mycket behaglig och bidrar till känslan av välbefinnande, medan konsistensen är lätt och sjunker in snudd på blixtsnabbt.

swanicoco-fgf-03

FGF Pure Ampoule är tyvärr inget jag kan rekommendera, dels för att den är så kostsam och dels för att den inte gör så mycket som jag hoppats. Är du stadd vid kassa och vill ha ett serum som fungerar betydligt bättre rekommenderar jag istället Estée Lauders klassiker Advanced Night Repair.

Pris: 30 ml/1 149 kr, SKINiD
Betyg: 2/5

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s