Hello torrflagor my old friend, I’ve come to talk with you again

Och med torrflagor menar jag även den där härliga ödlehuden som tycks spricka så fort man tittar på den med vädjan i blicken. Japp, jag har börjat med retinol (från Dermaceutic) igen och då är torr hy ett normaltillstånd för mig. Men hur kan man stävja och lindra på bästa sätt? På min hud funkar det bättre med flera tunna lager med fukt förseglat med en ocklusiv kräm snarare än att bada i feta produkter, de senare har snarare en tendens att täppa till utan att göra någon egentlig verkan.

torr-torrare

Basic är bara förnamnet, men ibland är basic precis vad som behövs. Advanced Snail 96 Mucin Power Essence lugnar och lindrar röda partier, ren fukt i form av Hydraluron och Skin Hydrating Recovery Mask låser in allt det göttiga. De ställen jag är extra torr – främst hakan – smörjer jag in med Aquaphor, och AHA 7 Whitehead Power Liquid ett par gånger i veckan tar bort resterande flagor på ett milt sätt. För att låta huden vara i fred ett tag har jag också gjort ett uppehåll med mitt c-vitaminserum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s