Bloggåret 2017: en tillbakablick

realizing

 • Jag slutade blogga på Fröken Rosa och det var bland det bästa jag kunde göra. Har aldrig känt mig så fri som när jag fattade det beslutet! Att avskärma mig från den svenska skönhetsbloggsfären innebär också att jag helt skippar pressevents, mässor, expon och galor och jag saknar det inte ett dugg.
 • Min hud bestämde sig hastigt och lustigt för att inte gilla oljor längre och reagerar med röda utslag varje gång jag försöker. Jättetråkigt.
 • Jag har varit arg många gånger under året, och bland de saker som gjorde mig argast var sugarface och vaginahighlighter. Jag blir fortfarande arg när jag tänker på det!
 • Den så kallade koreanska tiostegsrutinen är bullshit och påhittad av en webshop för att kunna sälja på konsumenterna mer produkter de inte behöver. Stay woke, y’all och ta all marknadsföring med ett par nävar salt.
 • En slimmad rutin gjorde min hy glad i somras, tillsammans med sol, semester och glada dagar i bl a Prag. Så skönt!
 • Jag testade många produkter under året, några bra, några dåliga. C-vitaminserumet från By Wishtrend är nog min favoritupptäckt, tillsammans med masken från Codage.

Vad hoppas jag på inför 2018? Självklara saker som att företagen inkluderar fler hudtoner än femtio nyanser av beige – att ett märke som t ex Isadora inte har foundations mörkare än plåster är naturligtvis inte acceptabelt. Inklusivitet gynnar alla!

13 kommentarer

 1. Nu när du nämen c-vitaminserumet så ska jag passa på att fråga några saker. Köpte det för någon vecka sedan efter jag läst din recension. På förpackningen står det något om att det innehåller AHA-syra. Har jag förstått det fel eller bör jag sluta med mjölksyran från the ordinary samtidigt som jag kör c-vitaminet? Sen stod det något om att serumet gör en mer solkänslig? Helt tvärtom vad jag hört om c-vitamin tidigare!

  Gilla

 2. Jag tyckte att det var väldigt befriande när du startade denna blogg, jag är inte intresserad av swatches på senaste Isadora kollektionen. Jag har alltid tyckt om ditt sätt att skriva recensioner. Koncist, ärligt, ingen bullshit, det går att lita på det jag läser här.

  Gilla

 3. Din blogg är en av mina stora favoriter. Jag gillade den gamla bloggen också men den här är fantastisk! Jag håller med dig helt om konsumtionshetsen och kommer faktiskt låta bli att köpa skönhetsprodukter (med några få undantag) under 2018 gör att använda upp det jag har i mina lager. Intressant att du konmariade (älskar att svenskan kan göra verb av allt!) ditt badrumsskåp. Har du skrivit mer om det än i inlägget du länkar ovan?

  Gilla

 4. Härligt sammanfattande inlägg. Håller verkligen med dig om det där som fick dig arg.
  Uppskattar också verkligen din kritik mot branschen liksom och din friska syn att kunna skilja bullshit från det som faktiskt funkar.
  Mer sådana bloggar behövs.

  Kram Johanna

  Gilla

 5. Hej! Jag brukar aldrig kommentera men känner att nu är det dags. Håller fullständigt med om att detta är den bästa bloggen inom detta området. Jag tillhör dom mognas skara med mina 50+ år och är inte intresserad av en massa skitprat. Den här bloggen är ärlig uppriktig och inte baserad på någon som varit med i big brother och kallar sig för Sveriges största skönhetsblogg. Fortsätt med din ärlighet så kommer det att bli många fler i min ålderskategori som blir läsare. Önskar dig gott slut och ett gott nytt år. Charlotta

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s