Swanicoco – The Bio Therapy 1st Essence

swanicoco-first-essence-01

Vad är en first essence och varför ska du bry dig om ytterligare ett steg i hudvårdsrutinen? För mig, som har yttorr hud, är det kanske inte en livsavgörande del men definitivt något jag saknar när flaskan är tömd. De senaste månaderna har Swanicocos The Bio Therapy 1st Essence en trogen följeslagare och eftersom jag skakade ur de sista dropparna för några dagar sedan känns det nu lite tomt.

Dessa första essenser finns i en hel uppsjö, i olika prisklasser och utföranden, men gemensamt för de allra flesta är att de innehåller någon typ av jästextrakt. Galactomyces utvinns ur sake, saccharomyces är en sockersvamp och så har vi huvudrollsinnehavaren i dagens recension: bifida ferment lysate, ett probiotikum som oftast används för att stärka immunförsvaret men som också sägs reducera känslighet i huden och öka dess förmåga att läka sig själv. (Bifida ferment lysate kan även hittas i det utmärkta serumet Advanced Night Repair samt dess koreanska kusin Time Revolution Night Repair Science Activator Ampoule.)

INCI: Bifida Ferment lysate, Butylene Glycol, Allantoin, Xanthan Gum (COSDNA)

swanicoco-first-essence-02

Nyckeln till first essence ligger i namnet. Det här är en produkt du skvätter på direkt efter rengöring, helst inom tio sekunder enligt Swanicoco, före eller efter toner är en smaksak. Själv föredrar jag att applicera innan toner då konsistensen hos The Bio Therapy 1st Essence är som vatten och sjunker in blixtsnabbt, samt att när tanken är att man ska gå från tunnast till tjockast texturmässigt är det logiskt att starta med en first essence.

Min yttorra hy uppskattar fukt i tunna lager och att slussa ned fukten i skikt fungerar bättre för mig än oljor och feta krämer, som bara täpper till. När jag har en essence hemma ser min rutin ut ungefär så här: rengöring > first essence > vitamin c > toner > serum > fuktkräm > SPF, väntetider skippar jag eftersom varje lager absorberas så pass fort ändå.

swanicoco-first-essence-03

Vad gör The Bio Therapy 1st Essence till en bra produkt? Bortsett från att den är onödigt dyr (699 kr) känns min hy återfuktad, lugnad (min hud blir röd bara jag tittar på den, typ) och mer mottaglig för efterföljande steg, plus att den dessutom är skön att använda. Inte fy skam! Men det här med priset – nej. Det finns liknande produkter till betydligt lägre kostnad, en av dem är på väg hem till mig as we speak, och jag kan inte med gott samvete rekommendera en så högt prissatt essence. Halva priset vore betydligt mer rimligt.

Pris: 100 ml/699 kr
Betyg: 4/5

2 kommentarer

  1. Gillar verkligen din blogg och gottar mig i gamla inlägg. Den var riktigt dyr den där rackaren… har du provat Klairs Supple Preparation facial toner? Jag tycker att den är bra, men jag är inte lika påläst som du så jag vet inte om det kan vara ett alternativ. Tack för intressant läsning, jag kommer tillbaka!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s