KICKS sheet mask

kicks-sheet-mask-01

Har ni testat KICKS egna arkmasker än? Det har jag, och jag tänkte att vi skulle kika lite närmare på tre av dem idag (den fjärde i sortimentet, Age Defense, hoppade jag över då den inte lockade för tillfället plus att när jag köpte mina var det 3 för 2-erbjudande).

INCI är samma för alla tre:

Aqua, Dipropylene Glycol, Glycerin, PEG/PPG-17/6 Copolymer, Allantoin, Betaine, Royal Jelly Extract, Cocos Nucifera Water, Arginine, Centella Asiatica Extract, Cocos Nucifera Oil, Butylene Glycol, Hamamelis Virginiana Water, Chamomilla Recutita Flower Extract, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Sciadopitys Verticillata Root Extract, Glyceryl Caprylate, Paeonia Suffruticosa Root Extract, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, PEG-10 Dimethicone, Simethicone, Ethylhexylglycerin, Caprylhydroxamic Acid, Disodium EDTA, 1,2-Hexanediol, Phenoxyethanol, Parfum

Maskerna innehåller mest olika återfuktare, antioxidanter och aminosyror (Centella Asiatica) samt silikon och, längst ned, parfym. Enligt COSDNA är det endast kokosoljan som kan vara komedogen – och medan jag är inne på ämnet, kan vi inte lämna vurmen för kokosolja i 2017? Gör ischoklad på den, IDGAF, men skippa att ha den i ansiktet – tillsammans med butylene glycol och simethicone.

kicks-sheet-mask-02

Tack vare materialet, gjort av bio-cellulosa, är passformen superb och fäster som en andra hud vid ansiktet. Masken är rikligt indränkt i serum (22 ml) och det som är över i förpackningen applicerar jag på armar och dekolletage, en sån sak som känns extra generös. Överlag gillar jag dessa masker, de är sköna att bära och har en god verkan på huden. Som vanligt när det gäller arkmasker, oavsett märke, är det en tillfällig effekt vi pratar om, men visst, jag uppskattar alltid en uppiggande eller återfuktande boost ett par gånger i veckan. Det enda jag har invändningar mot är dels den onödiga dubbelförpackningen – en påse inuti ett pappfodral – och dels priset på 59 kr styck, som jag tycker är lite väl högt.

4 kommentarer

  1. Ugh, jag är en av de som kör på kokosolja i fejset. *skäms lite* men det funkar så bra som sminkborttagning! Har du några tips på bra, billig och parfymfri sminkborttagningsolja/balm för snustorr känslig hy?

    För övrigt önskar jag ett inlägg om din syn på att använda ”rena ingredienser” (aloe vera, olja, honung).

    Gilla

    • Butylene glycol är en supervanlig ingrediens som finns i säkert 95% av all kosmetika och hudvård. Den fungerar som konserveringsmedel, lösningsmedel och fuktgivare.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s