La Roche-Posay – Toleriane Ultra Intense Soothing Care

lrp-toleriane-ultra-01

För ett par veckor sedan började jag med retinol igen och som ett brev på posten kom de, torrflagorna och en stramande, ömmande hud. Inget jag hade hemma hjälpte. Jag blev desperat och i min desperation vände jag mig till märket jag visste var som skapat för just mina problem: La Roche-Posay.

Toleriane Ultra Intense Soothing Care visade sig vara precis vad den här imaginära doktorn ordinerade! En rik, fluffig, oparfymerad kräm framtagen specifikt för ”känslig och intolerant hud”. Kan det bli bättre?

lrp-toleriane-ultra-02

INCI: Aqua, Isocetyl Stearate, Squalane, Butyrospermum Parkii Butter, Dimethicone, Glycerin, Aluminum Starch Octenylsuccinate, Pentylene Glycol, Peg-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Dimethiconol, Sodium Hydroxide, Acetyl Dipeptide-1 Cetyl Ester, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer (COSDNA)

På ingredienslistan hittar vi bland annat squalane, ett ämne som finns naturligt i kroppen, främst i lipidbarriären och sebum, där det fungerar som ett smörjmedel för att hålla huden mjuk och smidig, samt den pålitliga mjukgöraren sheasmör och den stabila återfuktaren glycerin. Tack vare de senare årens parabenparanoia har La Roche-Posay helt skippat konserveringsmedel, vilket jag tycker är dumdristigt – tur då att förpackningen är av det smarta slaget med sk airless pump, så att ingen luft kommer in.

lrp-toleriane-ultra-03

Toppen på förpackningen – vrid ett halvt varv och tryck

Sagda pump gör att doseringen är smidig och det är lätt att trycka ut en lagom mängd, tre-fyra tryck räcker för mitt ansikte och hals. Konsistensen är rik utan att kännas fet, krämen tar lite tid på sig att sjunka in men är man bara tålmodig blir man genast belönad med rejält mjukgjord hy och en sammetslen yta som också lämpar sig utmärkt för makeup. Doften är klinisk och lätt aggressivt oparfymerad, ni vet säkert vad jag pratar om – inte särskilt glamoröst, men nödvändigt för känslig hy. Överlag finns ingenting i Toleriane Ultra – inga växtextrakt eller essentiella doftoljor – som skulle kunna verka aggraverande. Gott så!

lrp-toleriane-ultra-04

Toleriane Ultra har varit en sann vän på senare tid. Min hudbarriär är återställd, torrflagorna är eliminerade och jag upplever inget stramande över huvud taget, bara mjuk och nöjd hud.

Pris: 40 ml/173 kr på ditt lokala apotek eller Apotea
Betyg: 5/5

8 kommentarer

 1. Åh, denna verkar ju perfekt för min överexfolierade stackars hud! Undrar dock om jag med något aknebenägen hud bör undvika Isocetyl Stearate, som cosdna flaggar för. Har du några tankar kring det?
  Tack för en fantastisk blogg där alla (!!) inlägg är intressanta. Hur lyckas du?!?! 🙂

  Gilla

 2. Hej! Är på jakt efter en bra bb/cc-kräm som funkar på blandhy, vilken har bäst hållbarhet enligt dig? Har testat klairs och etude house och tycker de är lite glidiga, håller Missha bättre? Tack för en bra blogg, uppskattar verkligen ärligheten. Håller med de andra som kommenterat, det är den absolut bästa hudvårdsbloggen jag läst!

  Gilla

 3. Använder samma retinol serum som du (active retinol serum 1.0) och vaknade idag upp med torrflagor deluxe. Hoppas detta är räddningen! Tack för en superblogg, uppskattar den massor (:

  Gilla

 4. Använder samma retinol serum som du (active retinol serum 1.0) och vaknade idag upp med torrflagor deluxe. Hoppas detta är räddningen! Tack för en superblogg, uppskattar den massor (:

  Gilla

 5. Du är så himla duktig på hudvård så du kanske har ett tips till mig! Jag har ganska normal hy men blir väldigt lätt röd i ansiktet. Och då menar jag verkligen tomatröd och det känns som hela ansiktet brinner. Det sker lite när som helst, inte bara tex. när det är kallt ute eller när jag anstränger mig, verkar inte heller vara relaterat till något jag äter. Använde tidigare TBS Vitamin E-serie men har gått över till en rengöringsmjölk från Avene och en fuktkräm från Bioderma. Känner att det hjälper, men inte fullt ut. Testade ett serum för röd hy från La Roche men det gjorde ingen skillnad.
  Har du något tips på någon produkt som du tror kan hjälpa mer än de jag har?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s