Graymelin – Propolis 80 Energy Ampoule

graymelin-propolis-80-energy-ampoule-01

Jag älskar Leejihams Vita-Propolis Ampoule, du älskar den, alla älskar den – men samtidigt är den så dyr i jämförelse med den ringa mängden att jag drar mig för ett omköp. Ändå vill jag gärna inkludera just propolis i min rutin, så jag gav mig ut på jakt efter en värdig ersättare. Kan Graymelins Propolis 80 Energy Ampoule vara det substitut jag söker?

sherlock

Propolis är ett ämne som bina hämtar från trädknoppar och tall- och grankåda, kallas även för bikitt eftersom det används för att täta springor i bikupan. Det användes förr för sårläkning, stärkande av immunförsvaret samt hämmande av virus och bakterier, numer mest för att det ger huden en fantastisk lyster. I Propolis 80 Energy Ampoule är det hela 80% propolisextrakt, vilket aldrig kan vara något dåligt – i alla fall inte i min bok. Lägg till antibakteriell honung, utjämnande lakritsextrakt, lugnande aloe vera och naturlig salicylsyra så är vi hemma!

graymelin-propolis-80-energy-ampoule-02

INCI: Propolis Extract, PEG/PPG-17/6 copolymer, Water, Butylene Glycol, Betaine, Bis-PEG-18 Methyl Ether Dimethyl Silane, 1,2-Hexanediol, Caprylhydroxamic acid, Honey, Acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, Triethanol amine, Allantoin, Sodium Hyaluronate, Hydrolyzed collagen, Dipotassium Glycyrrhizate, Aloe Barbadensis Leaf Powder, Sodium Polyacrylate, Magnolia Biondii Bark Extract, Acorus Calamus Root Extract, Zingiber Officinale Root Extract, Pinus Sylvestris Leaf Extract, Panax Ginseng Root Extract, Green Tea, Thujopsis Dolabrata Branch Extract, Citrus Grandis Fruit Extract, Chamomilla Recutita Flower/leaf/stem Extract, Salix Alba Bark Extract (COSDNA)

graymelin-propolis-80-energy-ampoule-03

Jag vet att det inte borde spela någon roll, men jag är lite extra förtjust i glasförpackningen med dess pipett. Gammaldags apotekarkänsla! O true apothecary! Nackdelen är att det inte är helt lätt att se hur mycket innehåll som är kvar och då pipetten inte når hela vägen ned till botten (men vilken pipett gör det å andra sidan) är jag fullt inställd på att vildsint skaka ur de sista, värdefulla dropparna när den tiden kommer.

Antingen applicerar man ampoulen över hela ansiktet, efter toner och innan serum, eller så tillsätter man valfri mängd ampoule i befintlig produkt som en extra boost. Jag väljer ofta det sistnämna och droppar i en pipettmängd i min snigelessence, vilket jag föredrar. Dels blir den lättare att applicera och absorbera, dels gör jag något bra ännu lite bättre. Snigel och propolis? Get in!

Konsistensen är ett tjockare vatten och doften i det närmaste obefintlig. Det här r en ampoule som passar dig med lättirriterad och röd hud, tack vare dess lugnande och lindrande ingredienser, eller du som vill ha extra lyster (och vem vill inte det?) Det har inga egna direkt återfuktande egenskaper utan ska ses mer som en booster, du bör alltså inte skippa serumsteget.

graymelin-propolis-80-energy-ampoule-04

Men ack! Propolis 80 Energy Ampoule är en svårfångad rackare, med endast enstaka exemplar här och var på eBay och inga alls i de webshoppar jag vanligtvis frekventerar. Är den måhända tagen ur produktion? Det vore verkligen synd och skam i så fall!

Pris: 50 ml, mellan 150-200 kr
Betyg: 4/5

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s