COSRX – One Step Moisture Up Pad

cosrx-one-step-moisture-up-pad-01

Exfolierande pads har man väl hört talas om, men fuktgivande pads? Jo men visst! Och efter propolisvurmen i förra inlägget är det väl inte mer än rätt att vi fortsätter på det inslagna spåret, ty One Step Moisture Up Pad innehåller 70% av just den ingrediensen.

cosrx-one-step-moisture-up-pad-02

INCI: Propolis Extract, Butylene Glycol, Glycerin, Betaine, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, 1,2-Hexanediol, Betaine Salicylate, Panthenol, Allantoin, Hydroxyethyl Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate, Copolymer, Sodium Hyaluronate, Ethylhexylglycerin, Sodium Hydroxide, Xanthan Gum, Citrus Medica Limonum (Lemon) Peel Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil (COSDNA)

Propolis, hyaluronsyra, antiinflammatorisk allantoin samt betaine salicylate, ett derivat av salicylsyra, låter i alla fall på pappret som en god kombination, men hur fungerar det i praktiken? Bra faktiskt, mycket bra till och med.

cosrx-one-step-moisture-up-pad-03

Om vi tittar på utförandet lite snabbt går det inte att förneka att det är både praktiskt och smidigt med färdigindränkta rondeller, man slipper mecka med flaskor och risken för spill är i princip minimal. För mig ersätter One Step Moisture Up Pad tonersteget, så fort jag har torkat av den värsta vätan efter min rengöring sveper jag en sån här rondell över ansiktet och låter sjunka in innan jag går vidare. Först den grova sidan (som inte är grov alls), därefter den släta sidan. Easy peasy!

cosrx-one-step-moisture-up-pad-04

Materialet känns mjukt mot huden och släpper från sig lagom mängd vätska. Som produkt sett kanske inte One Step Moisture Up Pad gör lika mycket som t ex ett serum, men det är inte meningen heller. Syftet att återfukta efter rengöring och preppa huden för efterföljande produkter räcker långt, och jag är nöjd med det.

Pris: 70 pads/219 kr, SKINiD
Betyg: 4/5

7 kommentarer

  1. Jag har en vän som är väldigt torr i huden, skulle dessa passa bättre än lätt exfolierande pads, som tex First aid beauty facial radiance pads, tro? Har lovat att hjälpa henne lite då hon är ointresserad av krämer osv. Problemet är att hon inte vill använda flera produkter som essence eller serum. ”Ska jag smörja med TVÅ saker på kvällen menar du? Glöm det.” Men jag kanske kan få henne till att dra runt en fuktad bomullsrondell i fejjan en eller två gånger i veckan. Gärna till bra pris såklart, hence FAB. Måste man vänta en stund mellan peelande pads och nattkräm? Behöver man neutralisera syran (i detta fallet skölja av ansiktet)? Tacksam för ditt svar o allvetande syraorakel 😉

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s