By Wishtrend – Green Tea & Enzyme Powder Wash

by-wishtrend-green-tea-enzyme-powder-wash-01

Jag älskar enzymrengöringar! De är praktiska, portabla, härligt polerande och (oftast) skonsamma mot huden. Min favorit i genren är Tosowoongs Enzyme Powder Wash som jag har köpt om och om igen, men gräset på den andra sidan lockar alltid och jag bestämde mig därför för att testa By Wishtrends variant. Skulle den vara en värdig utmanare till tronen?

by-wishtrend-green-tea-enzyme-powder-wash-02

INCI: Sodium Bicarbonate, Sodium Lauroyl Glutamate, Sodium Cocoyl Isethionate, Zea Mays (Corn) Starch, Camellia Sinensis Leaf Powder, Lysine HCL, Proline, Sodium Ascorbyl Phosphate, Acetyl Methionine, Theanine, Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract, Sorbitol, Papain, Betaine, Cellulose Gum, Citric Acid, Sodium Hyaluronate (COSDNA)

Ingrediens nr ett på listan är bakpulver, som har ett skyhögt pH-värde på 9. Hudens naturliga pH  ligger runt 5 och i den bästa av världar bör en rengöring ligga däromkring eller under för att inte irritera och börja bryta ned fuktbarriären. Här balanseras bakpulvret av citronsyra, vars pH ligger långt ned i den andra änden av skalan och när jag testade med en sticka fick jag en sjua i resultat. Inte idealiskt, men ok.

Papaya bidrar med exfolierande papain medan c-vitaminderivatet Sodium Ascorbyl Phosphate och grönt te står för antioxidanter.

by-wishtrend-green-tea-enzyme-powder-wash-03

Så hur funkar det? Skaka ut lite pulver i handflatan, tillsätt vatten och jobba upp…nån typ av lödder. Det är inga skumberg vi pratar om, men lite skummar det allt. Green Tea & Enzyme Powder Wash funkar lika bra som första- eller andrarengöring, den rengör på djupet och gör huden len. Jag har inte märkt av någon typ av irritation, men vad jag har märkt av är två påtagliga saker: doften och den snabbt minskande mängden. Jag dricker gärna grönt te men här luktar det enbart fiskmat, något jag inte är så glad i när det är under näsan. Det distraherar mig från rengöringsupplevelsen! Det andra är att pulvret är märkligt odrygt, trots att jag verkligen inte överdoserar. Jag har använt Green Tea & Enzyme Powder Wash mer eller mindre dagligen sedan slutet av december och det är kanske en femtedel kvar i flaskan? Inte ok.

I korthet alltså, en hyfsat bra men odryg rengöring med fiskmatsdoft. Gräset är inte grönare på andra sidan, tronen är fortsatt ohotad.

by-wishtrend-green-tea-enzyme-powder-wash-04

Pris: 70 g/259 kr (Skincity), 150 kr (Wishtrend/eBay)
Betyg: 3/5

2 kommentarer

 1. Halloj,

  Känner mig alldeles förvirrad i retinol/retinoid-världen. Kikar på The Ordinary’s serum men vet inte vilket jag ska välja. Läst på lite om skillnaderna men blev mer förvirrad än klokare faktiskt. Bloggare som skrivit om de produkter som har ”retenoid..” i sin titel, verkar säga att man inte än vet hur dessa står sig i effektivitet gentemot retinol tex. Även om dessa ska vara mindre irriterande för huden. Jag har använt 1% retinol från både PC och Dermaceutic förut utan problem. Så är inte så orolig för irritation. Desto viktigare är att hitta en effektiv och fungerande produkt.
  Kikar på The Ordinary pga prisbilden samt att jag läst fina recensioner om just retinolprodukterna.
  Skulle du vilja ge en input eller ett tips här. Tack snälla!
  /Johanna

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s