Dermaceutic – Activ Retinol 1.0 Intense Age Defense Serum

dermaceutic-activ-retinol-1-serum-01

Retinol är en av mina favoritingredienser och den absolut mest pålitliga om man verkligen vill jobba med huden. Överlag önskar jag att folk i allmänhet skulle sluta överexfoliera sin hud med diverse syror och istället bli lite hippa med hur suveränt det är med retinol! Så vad är grejen med denna superingrediens? Jo, retinol är namnet på hela vitamin a-molekylen och kan även heta retinyl palmitate, retinaldehyde, tretinoin eller isotretinoin (de två sistnämnda är läkemedelsklassade och får endast skrivas ut av läkare). Det är en antiinflamatorisk och cellkommunicerande (cellen blir alltså tillsagd att skärpa sig och bete sig som en normal cell istället för en skadad eller gammal cell – fan vad kroppen är fantastisk ibland) ingrediens som är perfekt för åldrande eller solskadad hy samt acne. Nackdelarna är att huden kan bli väldigt torr till en början, högre doser än 0,5-1% kan orsaka rodnad och fjällning, och man får absolut inte vistas i solen utan lämpligt skydd, därför sparar jag retinol till natten.

Det här med fjällning var precis vad som hände när jag började med Dermaceutics Activ Retinol 1.0. Jag anser mig ändå vara van vid aktiva ingredienser och har använt retinol i varierande styrka i omgångar tidigare, så när jag glad i hågen smackade på serumet innan sänggående anade jag inte att jag skulle vakna med torr, stramande och irriterad hud som kort därefter också började flaga. Satan i gatan så obehagligt! Jag lärde mig ganska snabbt att det här, tack vare styrkan på 1%, är ett serum jag måste buffra med essence och toner innan istället för att applicera på bar hud direkt efter rengöring som jag är van vid.

dermaceutic-activ-retinol-1-serum-02

INCI: Water (Aqua), Diglycerin, Trideceth-9, Ethylhexyl Methoxycrylene, Panthenol, Retinol, Ascorbyl Tetraisopalmitate, Ascorbyl Palmitate, Tocopherol, Allantoin, Cholesterol, Zinc PCA, Manganese PCA, Magnesium PCA, Sodium PCA, Sphingolipids, Phospholipids, Lecithin, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Polyacrylate Crosspolymer-6, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Phenoxyethanol, Polysorbate 20, Ethylhexylglycerin, Propanediol, Disodium EDTA, T-Butyl Alcohol, BHT, Potassium Sorbate, BHA, Red 4 (CI 14700), Ext. Violet 2 (CI 60730) (COSDNA)

Förutom ren retinol har man stoppat i återfuktande panthenol och olika derivat av c- och e-vitamin. Propanediol är fuktgivande och allantoin lugnar.

Förpackningen är funktionell och den luftfria pumpen säkerställer att allt innehåll kommer ut utan att oxidera.

dermaceutic-activ-retinol-1-serum-03

När jag väl fattade hur jag skulle applicera Activ Retinol 1.0 för att det skulle passa mig bäst var jag helt såld. Ja, det kostar en slant i inköp jämfört med allas älskling The Ordinary, men till skillnad från just The Ordinary är det här mycket mer effektivt och drygt, särskilt då jag inte använder serumet varje kväll. Jag känner skillnad på min hud nästan direkt efter applicering, den känns slätare och liksom lyft – och så länge jag fortsätter att buffra innan samt följa upp med fuktserum och kräm efteråt blir jag heller inte uttorkad. Är du osäker på styrkan har Dermaceutic ett svagare serum mer lämpligt för nybörjare.

Pris: 30 ml/689 kr
Betyg: 5/5

10 kommentarer

 1. Hej Des,
  Gillar ditt uppriktiga sätt att skriva och jag har följt din förra blogg och denna under många år. 😊
  Jag är sugen på att inkludera ett retinolserum i min rutin och velar lite mellan det lite mildare fr dermaceutic (0,5) eller det från medic8. Har du testat det senare?
  Är också med på att det lätt kan bli lite för mkt av det goda med syror. Lätt att gå lite banarnas och använda det för frekvent. Själv kör jag just nu P50W ett par kvällar i veckan. Baddar ansiktet med förfuktade bomullsrondeller. Vad har du för resonemang kring frekvensen på syraanvändandet? Undviker du syra de kvällar du kör retinol?
  Kram fr Johanna

  Gilla

  • Hej! Jag föredrar Dermaceutic framför Medik8 då jag inte gillade Medik8:s variant alls. Jag har testat lite olika men tycker inte att nåt var bra faktiskt. Tycker att ditt syraanvändande låter väldigt vettigt. Själv kör jag AHA ett par gånger per vecka men inte när det är retinoldags – dock drar jag gärna runt lite syra på morgonen efter!

   Gilla

 2. Har också funderat på det där med syror, använder Exuviance och de har ju syror i alla produkter så blir många lager. Är det samma risk för överbruk med PHA-syran? Undrar också om du har nåt tips på en bra setting spray för makeup?

  Gilla

  • PHA är rätt milt så det kan du nog fortsätta med. Jag använder inte setting spray eftersom det inte passar min torra hud, jag sprejar bara lite Fix+ över ansiktet för att ta bort pudrighet.

   Gilla

 3. Hej! Har också läst din blogg länge och gillar den mycket – framförallt ditt kritiska tänkande! Jag använder Versos Super Facial Serum – har du prövat det? Jag tycker det känns bra men har aldrig provat något annat med retinol så jag har inget att jämföra med. Blev lite nyfiken på Dermaceutic nu.

  Gilla

  • Nope, har inte testat det serumet! Det jag testat från Verso är rengöringen (helt ok) och arkmaskerna (för dyra), sen har jag haft ett prov hemma på ögonserumet.

   Gilla

   • Ja, arkmaskerna är verkligen sjukt dyra – de har jag inte prövat. Rengöringen är jag halvnöjd med – känns lite uttorkande för mig nu på vintern. Ögonserumet gillar jag däremot mycket!

    Gilla

 4. Åh, denna verkar mysig! Är även sugen på versos ögonkräm, kan man kombinera olika retinoler? T ex använda dermaceutic på kvällen och sen versos på morgonen? Vill lixom ha något som jobbar lite mot kråksparkarna. Tänker dock att det kanske blir lite för mycket retinol…

  Gilla

 5. hejsan. gillar bloggen mkt!! sluta helst aldrig. och så en varning för uppsatsen som kommer här.

  tänkte dela med mig av mina retinoltips som jag fått av min hudläkare. jag bor i usa och har fått tretinoin utskrivet. funkar skitbra. jag har aldrig haft så fin hy (har haft kvar tonårsacnen, är 32 nu) och har klarat mig helt utan att fjälla eller irritation. och då bor jag ändå i kalifornien där solen skiner hela tiden.

  jag har följt hennes råd till punkt och pricka och hon var noggrann med att berätta att det här är starka grejer, och att bipackssedeln ska följas av en anledning. om jag fjällade eller blev röd så hade jag tagit i för mycket och huden reagerade med att signalera att jag gjort något fel.
  jag var lite förskräckt över att jag skulle behöva sluta med mina syror. jag älskade syror förut, men det var så värt det. syror är min värsta fiende nu. jag fick också lite ångest över att jag skulle behöva ha solhatt hela tiden, känner mig så utklädd i hatt, men även det har jag vant mig vid. nu tycker jag att det är rätt nice att slippa ha solen i ögonen hela tiden.

  första månaden blir huden värre, men efter två månader så händer det grejer ska jag säga. allt som jag inte gillade i mitt ansikte har försvunnit. pormaskar, stora porer, kråksparkar, pigmentförändringar, acneärren har bleknat. plus att min rutin blivit billigare för nu kör jag bara med mild rengöring, dagkräm, solskydd och så retinolkrämen på kvällen.

  – vänj in huden långsamt. första veckan kan du tex bara låta den vara på en timme och sen tvätta av. sen gå upp till var tredje kväll och låta den vara kvar över natten. sen varannan, sen varje. min invänjningstid varade ca 3 veckor.
  – appliceras bara på kvällen.
  – huden ska vara snustorr när krämen appliceras, för fukt gör att retinolet kan irritera. jag brukar vänta 10 minuter efter tvätt.
  – solskydd och solhatt(!) varje dag. ansiktet får inte exponeras för sol.
  – sluta med annan peeling/exfoliering/syra. retinol tunnar i sig ut huden, så annan exfoliering blir för mkt och irriterar.
  – smörj med mkt fett på morgonen. och sen redan nämnda solskydd.

  de här tipsen har funkat för mig och min hud, men jag hoppas att det kan hjälpa nån annan också. jag ville ändå dela med mig av hennes tips, för hon har höjt min livskvalitet med 1000%. om det fanns en retinolsekt här skulle jag gå med i den. så lyrisk är jag

  ps. flytta inte till usa. sjukvårdförsäkring är svindyrt, så även om krämen i sig inte är så dyr, så har ändå besöket kostat skjortan .ds

  fridens// erika

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s