Whamisa – Organic Flowers Peeling Finger Mitt: Moisture Care

whamisa-organic-flowers-peeling-finger-mitt-01

Whamisa är ett koreanskt märke som fokuserar på naturliga ingredienser och att de ska vara ekologiska så långt det går – för egen del bryr jag mig inte om det så är enhörningsfjärtar i burken, så länge det funkar – och tack och lov lyckas man balansera på rätt sida om sk woofuckery. Jag har testat en del från Whamisa förut: jag gillar rengöringsoljan och tonern (där jag har missat helt att recensera båda?) och är något skeptisk till maskerna, men nu har jag fått något nytt att sätta tänderna i!

whamisa-organic-flowers-peeling-finger-mitt-02

Peeling Finger Mitt är rondeller indränkta i vätska och används på samma sätt som alla andra rondeller i skönhetshistorien. Svep eller tryck mot huden, låt torka (skölj av om du vill) och följ upp med toner och serum. Burken innehåller bara 25 st, men eftersom de är så generöst tilltagna kan du utan vidare klippa dem i två delar. Det är ingen risk att de torkar ut då det ligger ett praktiskt skyddslock under själva locket. Bra tänkt!

whamisa-organic-flowers-peeling-finger-mitt-03

Låtom oss frossa i ingredienserna:

INCI: *Aloe Maculata Leaf Extract, *Glycerin, *Ethanol, Sodium Hyaluronate, *Lactobacillus/Chrysanthemum Sinense Flower Ferment Filtrate, *Lactobacillus/Nelumbo Nucifera Flower Ferment Filtrate, *Lactobacillus/Taraxacum Officinale (Dandelion) Rhizome/Root Ferment Filtrate, *Lactobacillus/Maculata Aloe Leaf/Molasses Ferment Filtrate, ***Scutellaria Baicalensis Root Extract, ***Paeonia Suffruticosa Root Extract, Beta-Glucan, ***Glycyrrhiza Glabra (Licorice) Root Extract, Betaine, Xanthan Gum, Betaine Salicylate, Aniba Rosaeodora (Rosewood) Wood Oil, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Oil *Certified Organically Grown ***Natural Preservative (COSDNA)

Det första jag ser är etanol och det…gör mig sådär glad, även fast jag fattar varför det är med. I naturkosmetik används alkohol ofta för att extrahera det göttiga ur växter, ungefär som när man gör egen snaps till jul, och även om produkten i sig inte innehåller alkohol måste det ändå deklareras på INCI att det använts i beredningsprocessen. Hur som haver är det inget jag märker av vid användande, rondellerna har inte den typiska spritiga lukten och det enda som känns är om jag kommer för nära ögonen – för då svider det. Rejält.

Det som exfolierar här är betaine salicylate, ett derivat av salicylsyra som är mildare än your average BHA och som också hittas i COSRX BHA Blackhead Power Liquid. Jag har för mig att jag har läst att användandet av salicylsyra är ganska hårt reglerat i Sydkorea och det är därför märken hellre väljer ett derivat istället.

whamisa-organic-flowers-peeling-finger-mitt-04

Rondellerna är gjorda av mjukaste bomull, våfflade på båda sidor och har en ficka på ena sidan där du kan stoppa in fingrarna för enkel applicering. (Se nedan.) Om ni läste mitt tonerinlägg förra veckan kanske ni kommer ihåg att jag numera föredrar att trycka mina rondeller mot hudytan och det gör jag också här: börja i pannan och jobba nedåt, vänd på rondellen och upprepa. Detta gör jag direkt efter tvätt. När produkten väl har sjunkit in i huden, och det tar någon minut, applicerar jag en first essence (och toner och serum och…ni fattar).

Det roligaste med Peeling Finger Mitt – förutom att det faktiskt är en bra produkt som är trevlig att använda – är att den doftar Sprite! Samma sötcitrusiga, sprittande doft som en nyöppnad Sprite. (Detta inlägg är inte sponsrat av Sprite.) Lika mycket som min näsa uppskattar doften uppskattar min hud de här rondellerna, och slurpar glatt i sig essencen och reagerar med spänst, smidighet och lyster. Huden känns mjuk och plumpad, aldrig stram eller irriterad, och efterföljande produkter slussas lätt vidare.

whamisa-organic-flowers-peeling-finger-mitt-05

Är det här en produkt du behöver? Inte om du redan har liknande. Men är du på jakt efter något som både återfuktar, ger lyster och exfolierar milt finns det betydligt sämre produkter på marknaden. Kom bara ihåg att klippa rondellerna itu.

Pris: 25 st/295 kr, SKINiD
Betyg: 4/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s