Vad sägs om en frågestund?

ask-the-witch

Det var hela sex månader sedan min senaste frågestund, så vi kör en nu! Ställ era frågor i kommentarsfältet så kommer svaren nästa vecka.

PS: Jag är inte utbildad eller expert på något sätt, jag är bara en entusiastisk (och smått besatt) amatör. DS.

20 kommentarer

 1. Hurra! Frågestund!
  1: Hur skulle du göra med AHA. Låta den verka en stund som man gör med BHA eller tjoffa på nästa produkt direkt?
  2: Vilka behandlingar/ingrepp har du testat? Typ dermapen, fillers,botox, fransförlängningsgrejs och såna däringa saker..?
  3: Alltså hur vet man om huden mest behöver fukt eller fett? Jag är SÅ torr och tycker huden känns några stl för liten på morgonen om jag inte sovit med Beaute Pacifique-fuktmasken (HG!) Är det ännu mer fett den vill ha eller ska jsg satsa på 17 lager fukt ist (vilket är roligare pga roligt att greja med ansiktet)?

  Gilla

 2. Hur blank är för blank (så att säga, om man överanvänt syror)? Eller var går gränsen mellan glow och skada?

  Tycker att vissa partier i panna/näsa är lite för blanka i visst ljus. Har dock tagit det lugnt med syror (även haft uppehåll på flera veckor) i flera månader och har inga andra symptom.

  Känner mig dock lite paranoid att det inte står rätt till inför att jag tänkte prova retinol.

  Gilla

 3. Yeey! Den här bloggen är ju bara bäst!

  Min lite konstiga fråga… vet du om det finns något bra läppbalsam med spf som inte smakar så där äckligt som spf kan göra?

  Har just nu apolivas och det smakar verkligen illa om läpparna med den på 😉

  Vet inte ens om det går att svara på det här, men jag chansar 🙂

  Gilla

 4. Hej!
  Tänkte höra vad du använder för dagkräm och nattkräm? Eller mer som sista steg på morgon/ natt.

  Känner ibland att jag är ute efter någon som är mer aktiv under dagen men vet inte om man behöver det..

  Gilla

 5. Vart går din gräns för att använda AHA/BHA på sommarhalvåret? Och vad tycker du att man ska ersätta de goa exfolierande syrorna med om man tar en paus när solen lyser på som mest?

  Gilla

 6. Vilken ingrediens ska jag titta efter i första hand när det kommer till rynkig hud? Tänk gammal söndersolad hud 😦

  Gilla

 7. Så kul med frågestund!

  Jag skulle vilja veta mer om hur du tar hand om huden på kroppen. Skrubbar, smörjer? Och med vad i så fall? Tips till fötter, händer och nagelband?

  Jag älskar hur huden känns när jag varit duktig och smörjt och oljat och fixat men jag är så laaat… Kanske sitter du inne med några snabba, enkla kroppsvårdstips? 🙂

  Älskar din blogg! ❤

  Gilla

 8. Hej! Tack för en grym blogg! Jag undrar vad du tycker om essence water? Ger det ngt tillsammans med toner och serum eller kan det ersätta någon av dem?

  Gilla

 9. Hej!
  1. Tips på några goa fuktmask/sovmasker? Gärna som inte är överparfymerade (har du aldrig problem med parfym i hudvård?)
  2. Favoritnagellack just nu?
  3. Topp tre drömresmål där du inte varit tidigare?

  Gilla

 10. 1. Har du testat verktyg för ansiktsmassage? Jade roller m.m.? Vad är din åsikt?
  2. Vilka är dina favoritställen att shoppa k-beauty?
  3. Har du testat någon japansk skönhetsprodukt som du gillar?

  Tack för en bra blogg! En av få jag orkar följa p.g.a är inte köphetsande!

  Gilla

 11. Vad är egentligen skillnaden mellan essence och toner? Kan man använda bara den ena eller den andra, sen serum och till sist kräm eller går man miste om ett viktigt steg då?

  Gilla

 12. AHA och BHA! Hur ofta? Använder nu BHA en kväll, AHA nästa kväll och sen en kväll paus dvs ca 2 ggr i veckan per syra. Vågar man köra oftare eller blir det risk för överexfoliering?
  Och när vet man att man kört på för mycket?
  Använder AHA och BHA från COSRX om det är till någon hjälp!

  Tack för alla tips förresten, skickade in en läsarfråga för någon månad sen där jag fick en massa hjälp och måste bara säga att det var länge sen min hy såg så fin ut. Du är bäst!

  Gilla

  • Kom på en till fråga! Ansiktskräm! Använder idag COSRX snigel essence följt av deras snigel kräm men är fortfarande lite torr, speciellt runt munnen. Tips på något som hjälper mot det? Gärna något snällt då min hud har en tendens att balla ur.

   Gilla

 13. Vilka ingredienser/produkter/företag bojkottar du och varför?

  Har du någon favorit bland alla frågor du fått tidigare (nått som vart extra kul att svara på)?

  Jag har pormaskar på näsan som jag inte blir av med, men jag älskar vad AHA gör med resten av ansiktet, köra BHA och AHA parallellt eller byta till BHA (väldigt torr, känslig hud)

  Jag är väldigt torr och får lätt eksem om jag låter huden torka ut, så i perioder (vintern) kan jag behöva smörja mig upp till 4 ggr per dygn. Har du tips på en bra produkt för att fixa lite extra fukt på tex jobbet?

  Hur ser din hudvårdsrutin ut för kroppen?

  Gilla

 14. Retinol…. dina bästa tips och trix! Har precis börjat ”skola in” en 0.025% kräm köpt på ett spanskt apotek. Har noterat att du (numera) använder Retinol från etablerade märken och inte Retinol från Spanien/Thailand som i Sverige kräver recept, någon särskild anledning?

  Gilla

 15. Finns det någon bra kräm/serum för att bleka ärr i ansiktet? Jag gjorde en IPL-behandling och fick ett fult brunt märke efteråt som stör mej mer än det jag gjorde behandlingen för tyvärr. Fick en vätskande blåsa på hakan som lämnade detta ärr efter den läkt. (Vet att jag måste vara extra försiktig i solen nu så det inte blir mer pigmenterat)

  Gilla

 16. Hej!

  Älsar din blogg och har följt dig i många år.
  Har du nåt bra tips på lugnande produkter för en 40 +. torr, känslig och lätt blossande hud. Jag kör mycket Paulas choise, men skulle vilja testa nåt annat.

  tips på bra ögoncreme som tar bort svullnad, rynkor och mörka ringar. Har testa Verso men fick en riktigt elak allergisk reaktion av den.

  tack

  Gilla

 17. Vilken är den sämsta förpackning du stött på?

  Mina hatobjekt är nästan alla från Nimue eftersom det är typ halva innehållet kvar när man inte får ut mer på avsett sett utan får ta till sax etc och clarins mineralpuder som av outgrundlig anledning är innesluten i en två gånger så stor genomskinlig plastkub vilket inte direkt underlättar transport eller förvaring.

  Gilla

Kommentarsfunktionen är stängd.