Secret Key – Starting Treatment Essence (Rose Edition)

secret-key-starting-treatment-essence-01

Är det ens möjligt att förälska sig i en produkt från första splashen? I så fall är jag en hopplös romantiker, för här har jag fallit handlöst. Secret Keys Starting Treatment Essence är allt jag hoppades på och mer därtill!

Förmodligen vet en hel del av er vad en first essence är – kanske är det ett steg i er rutin redan? – men för nytillkomna läsare kan jag bara snabbt nämna att det är som ett tunt, lättabsorberat ansiktsvatten som appliceras direkt efter rengöring (eller exfoliering) och som syftar till att återfukta huden och göra den redo för nästa steg (ampoule, serum, etc). Tanken är att de verksamma och aktiva ämnena ska slussas ned enklare och djupare i hudlagren. Jag har tidigare testat first essences från Missha, COSRX och Swanicoco och gillat samtliga.

secret-key-starting-treatment-essence-02

INCI: Galactomyces ferment filtrate, Dipropylene glycol, Niacinamide, Glycerin, Citrus Grandis Seed Extract, Acorus Gramineus Root/Stem Extract, Perilla Ocymoides Leaf Extract, Rosa Centifolia Flower Water, Adenosine (COSDNA)

Huvudingrediensen är fermenterad eller jäst galactomyces, en svamp som även används vid sakebryggning. När ingredienser som galactomyces eller saccharomyces fermenteras bryts de ner i mindre bitar vilka i sin tur är packade med antioxidanter = alltid gött för huden! Essensen innehåller också niacinamide och adenosine, kända för sina förmågor att ge huden ett mer uniformt utseende, ljusa upp pigmentering och skydda mot för tidigt åldrande, samt den klassiska fuktgivaren glycerin.

När bör man hålla sig borta från galactomyces och andra jästa svampar? Jo, om du vet med dig att du har en svampinfektion i huden, sk fungal acne på engelska, som inte anses gynnas av ytterligare svamp. Mer info för den intresserade här.

secret-key-starting-treatment-essence-03

Jag inkluderar gärna en first essence i min rutin för att jag vet hur mycket min hud uppskattar det och, framför allt, vilken lyster jag får. Starting Treatment Essence är en av de absolut bästa som finns att tillgå. Den är väl tilltagen, prisvärd och pålitlig. Till och med flaskan, i frostat glas och roséblank kork, är snygg!

Efter rengöring häller jag ut en mängd stor som en femkrona i handflatan och klappar in produkten i huden, jag låter det ta tid och fokuserar på min andning under tiden. Jag upplever ingen doft alls, men om jag sniffar riktigt, riktigt nära kanske jag kan känna något svagt rosliknande. Blinka och du missar det! När essencen har absorberats är det läge att trippa vidare i rutinen. En återfuktad hud tar upp efterföljande produkter bättre och så är det också här. Jag är medveten om att jag överanvänder ordet ”plumpa”, men det är ju precis det som händer när jag applicerar Starting Treatment Essence. Plump city!

secret-key-starting-treatment-essence-04

Jag kan faktiskt inte komma på en enda nackdel med den här produkten, jag älskar den för högt för att kunna vara objektiv. Starting Treatment Essence, be my Galentine?

Pris: 150 ml/115 kr (ca, beror på eBaysäljare)
Betyg: 5/5

5 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s