A. By BOM – Ultra Watery Eoseongcho Cleanser

a-by-bom-cleanser-01

Vem gillar mysiga rengöringar? Jag gillar mysiga rengöringar! Visst, ska du bara ta bort sminket duger det väl med en olja, men vill man gosa till det ordentligt finns det inget bättre än ett balm. Den senaste tiden har jag testkört Ultra Watery Eoseongcho Cleanser, som har i princip allt jag söker. Lagom mjuk konsistens? Check. Härlig doft? Jawohl! Supereffektiv? Mais oui!

a-by-bom-cleanser-02

INCI: Water, Glycerin, Mineral Oil, Camellia Sinensis Leaf Water, Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Butylene Glycol, Butylene Glycol, Dicaprylate/Dicaprate, Cetearyl Alcohol, Sorbitol, Cyclopentasiloxane, Pentylene Glycol, Beeswax, Nigella Sativa Seed Extract, Ribes Nigrum (Black Currant) Leaf Extract, Rubus Fruticosus (Blackberry) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Panax Ginseng Root Extract, Saccharomyces/Xylinum/Black Tea Ferment, Glycine Soja (Soybean) Seed Extract, 1,2-Hexanediol, Cetearyl Olivate, Sorbitan Olivate, Cyclohexasiloxane, Petrolatum, Glyceryl Stearate, Sodium Acrylate/Sodium Acryloyldimethyl Taurate Copolymer, Caprylyl Methicone, Dimethicone, Isohexadecane, Panthenol, Polysorbate 80, Dipotassium Glycyrrhizate, Ethylhexylglycerin, Sorbitan Oleate, Dimethicone Crosspolymer, Dipalmitoyl Hydroxyproline, Hydroxyethylcellulose, Palmitoyl Tripeptide-5, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Fragrance (Parfum), Caramel (COSDNA) (INCI från den officiella sidan.)

Ingredienserna är en mix av växtextrakt, mineraloljor, silikoner och sheasmör, plus antiinflammatorisk lakritsrot. Eoseongcho är en koreansk medicinalväxt som påminner om bovete, den kallas ödleväxt på svenska och används traditionellt för dess antibakteriella egenskaper. Huruvida det har någon betydelse för en produkt som sköljs av relativt omgående låter jag vara osagt.

a-by-bom-cleanser-03

Jag överdoserade friskt i början innan det visade sig att det endast tarvar en liten mängd för ett ansikte fullt med makeup, det blir liksom för mycket slip och mindre grip annars – en klick stor som en enkrona räcker gott och väl. Konsistensmässigt uppfattar jag Ultra Watery Eoseongcho Cleanser som lite mjukare än Cliniques Take the Day Off och smälter lättare mellan fingrarna, utan att för den delen rinna ned i handfatet, men oj vad den gör processen kort med dagens mödor! Lite massage, lite knådande, en vända eller två med en konjacsvamp och ansiktet känns som nytt.

Rengöringen innehåller visserligen parfym, dock långt ned på INCI, och en ytterst behaglig sådan.

a-by-bom-cleanser-04

Som brukligt medföljer det också en spatel, rejält tilltagen och av god kvalitet. Den här kommer jag att spara!

Pris: 100 ml/450 kr, SKINiD
Betyg: 4,5/5

En kommentar

  1. Jag missade helt att skriva när du väl hade frågestund så jag skriver ändå så får du välja själv om/när du svarar 🙂 Det har varit jättekul att läsa hela din hudrutin för morgon/kväll, förstår att du säkert testar olika produkter ofta men kanske med det du kör just nu. Gärna detaljer så man får följa med i varje steg. Vet inte varför men tycket det är så himla intressant att läsa hur alla andra gör och vilka produkter man kombinerar.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s