Peter Thomas Roth – Rose Stem Cell Bio-Repair Gel Mask

ptr-rose-mask-01

Eftersom jag använder arkmasker 9 gånger av 10 när jag behöver en fuktboost till huden glömmer jag liksom av hur trevligt det kan vara med en fuktmask av det klassiska slaget, sån man sköljer av. För trevligt är det!

Jag har testat samtliga masker ur Peter Thomas Roths sortiment och lermasken, pumpamasken och den här med rosor är mina favoriter, gurkmasken och algmasken är meh medan guldmasken är direkt värdelös, de finns ofta i miniförpackningar om man vill testa innan köp – och det vill man ju då fullstorleken är dyr. Dyyyyyyyyyyr.

ptr-rose-mask-02

INCI: Water/Aqua/Eau, Butylene Glycol, Propanediol, Peg-40 Hydrogenated Castor Oil, Trideceth-9, Triethanolmaine, Carbomer, Rosa Centifolia Leaf Cell Extract, Rosa Alba Leaf Cell Extract, Rosa Damascena Leaf Cell Extract, Rosa Canina Fruit Extract, Rosa Damascena Flower Oil, Rosa Canina Fruit Oil, Rose Centifolia Flower Water, Commiphora Myrrha Leaf Cell Extract, Adenium Obesum Leaf Cell Extract, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate, Glycerin, Allantoin, Aloe Barbadensis Leaf Juice, Bht, Sodium Pca, Propylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Ppg-26 Buteth-26, Ethylhexyl Salicylate, Butyl Methoxydibenzoylimethane, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Disodium Edta, Potassium Sorbate, Red 33 (Ci 17200) (COSDNA)

För att kunna njuta 100% av Rose Stem Cell Bio-Repair Gel Mask bör man gilla rosor, för det finns mängder av den varan här. Riktiga rosor, inte tillsatt parfym och denaturerad akohol som The Body Shops rosmask. (50% parfym, 50% alkohol, 100% skräp. Gud vad jag hatar The Body Shops ”hudvård”. #salty) Vad sägs om nyponros, rik på A- och C-vitamin? Eller damascenerros, vars avkok ska vara antiseptiskt och porsammandragande?

ptr-rose-mask-03

Så till konsistensen, denna rika, fylliga gelé som lägger sig som en fuktig slöja över ansiktet utan att smälta eller glida, där min hy njuter av varje sekund. 10 minuter räcker för en märkbart spänstig, fuktmättad och uppstramad hud, det är ett perfekt ess att hala fram ur rockärmen när stunden kräver det lilla extra eller när man bara vill skämma bort sig själv. Jag applicerar ett tjockt lager med pensel över hela ansiktet, drömmer mig bort till en prunkande rosenträdgård och masserar sedan av masken med en fuktig frottéhandduk.

ptr-rose-mask-04

Fräsch som en nyponros!

Pris: 150 ml/619 kr
Betyg: 4/5

4 kommentarer

  1. Den är ju så mysig. Älskar doften, riktig rosdoft. Håller med om guldmasken, har en liten burk som följde med ett kit. Händer ingenting med min hy, det enda positiva är känslan av lyx jag känner när jag applicerar den. Men är det lyx en vill ha så kan en lägga pengarna på tex massage eller annan behandling som ger något.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s