A. by Bom Ultra Time Return Eye Serum

a-by-bom-ultra-time-return-eye-serum-01

Hör ni änglakörerna i fjärran? Händels Messias i bakgrunden? Jag har äntligen hittat den perfekta ögonprodukten för mig! (Ni vet hur mycket jag gillade Beauté Pacifiques variant, well den här är bättre.)

a-by-bom-ultra-time-return-eye-serum-02

Ultra Time Return Eye Serum känns som en olja och sjunker in som den lättaste kräm kring det känsliga ögonområdet. Mina fina linjer? *poof* Som bortblåsta!

INCI: Aqua, Aloe Barbadensis Leaf Juice, PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides, Camellia Sinensis Leaf Extract, PEG-150 Distearate, Niacinamide, Glycerin, Hamamelis Virginiana Flower Water, 1,2-Hexanediol, Panthenol, Butylene Glycol, Ethylhexylglycerin, Caprylyl Glycol, Polysorbate 20, Stearic Acid, Adenosine, Illicium Verum (Anise) Fruit Extract, Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil, Maltodextrin, Disodium EDTA, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Acacia Senegal Gum, Magnesium Ascorbyl Phosphate, Caprylic/Capric Triglyceride, Sucrose, Anthemis nobilis flower Extract, Cymbopogon Martini Oil, Anthemis Nobilis Flower Oil, Beta-Carotene, Sodium Ascorbate, Tetradecyl Aminobutyroylvalylaminobutyric Urea Trifluoroacetate, Palmitoyl Tripeptide-5, Rose Flower Oil, Silica, Tocopherol, Magnesium Chloride, Acetyl Hexapeptide-8 (COSDNA)

Jag ser niacinamide, eller vitamin B3, bland de första ingredienserna, något som alltid tenderar att göra mig exalterad. Det är en populär ingrediens i östasiatisk hudvård tack vare sin förmåga att ljusa upp pigmentfläckar orsakade av acne eller solskador, den är stabil i sin sammansättning och påverkas inte av ljus och fukt, och den oxiderar inte som t ex c-vitamin. Upplever man bekymmer med ojämn hudton, rynkor, utbrott, minskad elasticitet och försämrad barriärfunktion bör man absolut inkludera niacinamide i sin dagliga rutin. Ungefär halvvägs ned på ingredienslistan hittar vi Magnesium Ascorbyl Phosphate, ett vattenlösligt, icke-irriterande och stabilt derivat av c-vitamin och som har samma kollagenboostande effekt som L-AA men fungerar i lägre styrka. MAP är ett bra val för känslig hy eftersom det inte exfolierar lika effektivt, vilket också gör det idealiskt för ögonkrämen- och serum.

a-by-bom-ultra-time-return-eye-serum-03

Serumets konsistens är som sagt en tunn olja och lämpar sig därför utmärkt att doseras med pipett. En pumpflaska, t ex, hade varit helt fel i sammanhanget pga risken att överdosera, här trycker jag enkelt ut två droppar – mer behövs inte – i handflatan och applicerar därifrån. Oljan absorberas lagom fort, inte så fort att jag känner att jag vill applicera mer men heller inte så långsamt att jag behöver vänta otåligt, och efter någon minut eller två är jag redo för concealer. Huden under ögat känns återfuktad, plumpad, slät och välmående.

Nåväl, inget av det där har egentligen någon betydelse om det inte syns någon skillnad – men tack och lov gör det det. Jag fyller 38 i år och har en del fina linjer under ögonen samt kroniskt mörka ringar (inga påsar dock) och även om det inte är någon katastrof direkt vill jag ändå fördröja förfallet så länge det går. Ultra Time Return Eye Serum slätar verkligen ut huden! Jag tänkte direkt att det var någon svart magi inblandad, men nä, bara bra ingredienser.

Jag testade Versos Super Eye Serum som hastigast innan (hade ett litet prov hemma som räckte en vecka) och fast det verkade…bra går det inte upp Ultra Time Return Eye Serum. Sorry Versolovers!

a-by-bom-ultra-time-return-eye-serum-04

Pris: 30 ml/499 kr, SKINiD
Betyg: 5/5

10 kommentarer

 1. Hur länge tror du att en flaska räcker? 500kr som stående månadsutgift känns lite saftigt men om den räcker länge så…

  Gilla

 2. Hej, har ivrigt väntat på recensionen. Beställde direkt från Bemused Korea. Det blev en del billigare. Har du köpt från dem någon gång? // lotta m.m.

  Gilla

 3. vad tror du om att kombinera denna med verso? verso på kvällen och denna på dagen? använder verso nu men känner att den är för ”aktiv” för att använda dagtid.

  Gilla

 4. Hej!

  Jag är en sån där person som vill dubbelkolla och se svar svart på vitt (jag är en jobbig jävel, I know).
  Du skriver att du är redo för concealer efter två minuter.
  Innebär det att detta serumet ska tas på efter spf? Eller efter fuktkräm och innan spf?

  Gilla

 5. vad intressant, jag funderar på att köpa en flaska! (jag är 34 och börjar få fina linjer kring ögonen jag skulle vilja jobba emot).
  i vilken ordning lägger du detta med tanke på toners och serum? förstår att du iaf tar den innan fuktkrämen. men man vill väl samtidigt att den ska få komma nära huden och göra sitt jobb?

  tack för en mycket bra blog!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s