Pure Heals – Propolis 90 Ampoule

pure-heals-propolis-ampoule-01

Min jakt på den perfekta propolisampoulen känns snudd på evig. Eftersom min hy reagerar extremt väl på propolis vill jag gärna inkludera det i min rutin och då helst i just ampouleform, utblandat med COSRX snigelessence för allra bästa effekt. Jag testar för närvarande lite olika varianter och idag har turen kommit till Pure Heals Propolis 90 Ampoule, vars innehåll består av hela 90% propolis.

pure-heals-propolis-ampoule-02

INCI: Propolis Extract, Aloe Vera, Niacinamide, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Hydroxyethyl Cellulose, Sodium Polyacrylate, 1,2-Hexanediol, Honey Extract, Sodium Hyaluronate, Butylene Glycol, Caprylyl Glycol, Alginic acid, Adenosine, Illicium Verum Fruit Extract, Argan Oil, Rose Flower Oil, Sunflower Seed Oil, Peppermint Leaf Oil, Cardamom Oil, Thyme Oil, Clove Leaf Oil, Vetiver Root Oil, Lemongrass Oil, Scented Geranium Flower Oil, Lavender Oil, Orange Peel Oil (COSDNA)

Vad är det som är så bra med propolis? Jo, det är ett ämne som bina hämtar från trädknoppar och tall- och grankåda och kallas även för bikitt eftersom det används för att täta springor i bikupan. Det användes förr för sårläkning, stärkande av immunförsvaret samt hämmande av virus och bakterier, numer mest för att det ger huden en fantastisk lyster. Här får det sällskap av niacinamide, honungsextrakt, hyaluronsyra samt en uppsjö olika oljor – och jag upplever att det är tack vare det sistnämnda som gör att det inte känns helt optimalt.

pure-heals-propolis-ampoule-03

Konsistensen är seg och lite klibbig, nästan som flytande honung, och att då försöka dosera med pipett är hart när omöjligt. Så dum förpackning! En flaska med pump eller till och med en tub hade varit så mycket mer användarvänligt, men visst – det ser väl inte lika flott ut.

När jag väl fått dropparna ur pipetten möts jag av min andra invändning: doften. Det doftar…inte direkt illa, men sötaktigt och snudd på dammigt, som om den stått i en gammal puderdosa i femtio år. Hur som helst tycker jag inte om doften och det har definitivt spelat en roll i beslutet att inte köpa en ny flaska när den här är tömd.

På huden är dock Propolis 90 Ampoule mycket trevlig! Den har en lätt klibbig konsistens som visserligen tar ett tag att sjunka in, men den tålmodige belönas med en härlig lyster och återfuktad hy. Irritationer dämpas och röda partier tonas ned, och klibbigheten försvinner så fort jag applicerar fuktkräm ovanpå.

pure-heals-propolis-ampoule-04

Pris: 30 ml/ca 160 kr
Betyg: 3/5

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s