Skin Regimen – Cleansing Cream

skin-regimen-cleansing-cream-01

Skin Regimen är ingen nyhet på den svenska marknaden, jag var t ex på lanseringen för…fyra år sedan (?) men man har nyligen rebrandat sig och släppt en ny uppsättning produkter. Jag fick hem ett urval och först ut att recenseras är rengörimgen Cleansing Cream.

Skin Regimen ”är fritt från syntetiska doftämnen, silikoner, ämnen som härrör från djur, konstgjorda färgämnen, mineraloljor och parabener” och samtliga förpackningar är tillverkade av 100% återvunnet material.

skin-regimen-cleansing-cream-02

INCI: Aqua, Glycerin, Sodium Cocoylisethionate, Betaine, Stearic Acid, Glyceryl Stearate Citrate, Decyl Glucoside, Disodium Cocoamphodiacetate, Sodium Lauroyl Methyl Isethionate, Sodium Lauroyl Glutamate, Juniperus Virginiana Oil, Caprylyl Glycol, Sclerotium Gum, Polyquaternium-10, Juniperus Phoenica Gum Extract, Sodium Chloride, Caprylhydroxamic Acid, Aristotelia Chilensis Fruit Extract, Spinacia Oleracea Leaf Extract, Propanediol, Carnosine, Copaifera Officinalis Resin, Trisodium Ethylenediamine Disuccinate, Sodium Benzoate, Aniba Rosodora Wood Oil, Citric Acid, Tephrosia Purpurea Seed Extract, Potassium Sorbate (COSDNA)

Pet peeve: när jag måste transkribera INCI från förpackningen eftersom den inte finns att uppbåda någonstans, varken på företagets hemsida eller webshoppar som säljer produkterna trots att det är ett krav från EU. Skärpning!

Cleansing Cream doftar mycket av enbär och rosenträ – väldigt mycket. Jag har normalt sett inget problem med doftsatta produkter och jag fattar att tanken bakom är att det ska vara ~aromaterapeutiskt~ men ibland är less verkligen more.

skin-regimen-cleansing-cream-03

Överlag är det här en väldigt trevlig rengöring. Jag är extra förtjust i den klämvänliga aluminiumtuben som torde säkerställa att inget går till spillo, den härliga konsistensen och känslan när jag sköljt av ansiktet. Det känns verkligen rent utan att vara strippat på hudens naturliga oljor och fukt! Enligt pressinfo ska Cleansing Cream ta bort både SPF och makeup, något jag inte har testat själv eftersom jag alltid rengör med ett balm innan. Som andrarengöring är det dock ett bra val.

skin-regimen-cleansing-cream-04

Pris: 150 ml/295 kr
Betyg: 3,5/5

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s