Beauty of Joseon – Apricot Peeling Gel

beauty-of-joseon-apricot-peeling-gel-01

Mild exfoliering ett par gånger i veckan är något alla kan dra nytta av, oavsett hur man väljer att göra det. Jag testar för närvarande en sk peeling gel från Beauty of Joseon, en typ av mekanisk exfoliering där cellulosa fungerar som propplösare och som ska vara lite snällare mot huden än, säg, krossade valnötsskal. Är det inte förresten lite Glossier-känsla över förpackningen?

beauty-of-joseon-apricot-peeling-gel-02

INCI: Water, Glycerin, Steartrimonium methosulfate, Alcohol Denat, Carbomer, Cellulose, Butylene Glycol, Prunus Mume Flower Extract, Prunus Mume Fruit Extract, Pyrus Malus Fruit Extract, Apricot Fruit Extract, Prunus Salicina Fruit Extract, Phenoxyethanol, Fragrance (COSDNA)

Det märks att formulan innehåller alkohol, den doftar nämligen lite spritigt. Inte så det stör men tillräckligt för att jag ska lyfta på ögonbrynet och göra en notering i min imaginära anteckningsbok.

beauty-of-joseon-apricot-peeling-gel-03

Gelén appliceras med fördel på fuktad hud efter rengöring, jag upplever att det är lättare att få den i rullning då jämfört med på avtorkad hud. Det är just det här som är grejen med en peeling gel: när gelén masseras över ansiktet bildas små korn av cellulosan jag nämnde tidigare, och det är det som peelar huden. För mig tar det någon minut innan det börjar hända något, och det går inte fortare bara för att jag gnuggar hårdare, så jag tar det lite piano och filosoferar under tiden. När jag tycker att jag har fått tillräckligt sköljer jag av med vatten.

beauty-of-joseon-apricot-peeling-gel-04

Nu är det här inte det bästa exemplet men det syns ett par vita korn i alla fall? 

Jag gillar resultatet, det gör jag. Jag är inte lika förtjust i alkoholmängden, men jag använder bara gelén nån gång i veckan och följer alltid upp med återfuktande produkter, och då spelar det väl mindre roll. Min hy blir hur som helst fin och slät, rosig av den ökade blodcirkulationen och len som huden hos en nyfödd baby. Apricot Peeling Gel gör sitt utlovade jobb helt enkelt, men någon revolution är det knappast.

Pris: 120 ml/$13.60, Jolse
Betyg: 3,5/5

2 kommentarer

  1. Hello. Har en fråga, beställer du fortfarande från Ebay och koreanska sidor med den nya avgiften?

    Börjar få slut på saker men det känns som att det blir för dyrt nu. Eller så kanske det inte blir det..har inte räknat exakt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s